Noua autostradă pe direcția România-Ucraina-Polonia prinde contur în ritm alert. Când va fi finalizată

Ultima actualizare:

Se lucrează în ritm alert la noua autostradă care va lega Bucureștiul de Siret, la granița cu Ucraina. Șoseaua modernă abia este așteptată și de vecini. „Autostradă în curs de construire în România spre granița cu Ucraina” titrează publicația Ukrinform.net. Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava a anunțat că proiectul este extins și va continua în Ucraina și Polonia.

Ce termen are autostrada care va ajunge în Ucraina

Pe noua șosea modernă se va circula începând din 2026
Pe noua șosea modernă se va circula începând din 2026

România intenționează să finalizeze construcția autostrăzii care leagă Bucureștiul și Siretul, așezarea situată în apropierea graniței cu Ucraina, până în anul 2026, potrivit jurnaliștilor ucraineni. Informația a fost confirmată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

De altfel, președintele CJ Suceava aflat la un form internațional la Cernăuți a propus Comisiei Europene ca autostrada de la Siret să ajungă în Polonia pentru refacerea vechii rute comerciale, scrie News Bucovina. 

„Recent, în România a fost aprobată construcția autostrăzii București-Siret-Porubne. Suntem obligați să luăm toate măsurile necesare pentru a întinde acest drum până la Cernăuți, Ternopil, Lviv, și mai departe până în Polonia, cu acces la autostrada spre Statele Baltice”, a declarat președintele CJ Suceava, explicând că drumul se construiește din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Suceava a dat detalii despre noua autostradă. Construirea acesteia, care va lega Marea Neagră de Marea Baltică și Marea Egee, reprezintă un demers strategic esențial pentru NATO. Declarația survine pe fondul progreselor făcute de Rusia în conflictul din Ucraina. Acest lucru a crescut îngrijorările privind posibilitatea unui atac asupra altui stat.

Noi puncte de control la frontieră, modernizarea celor existente

Gheorghe Flutur a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii de frontieră care prevede noi puncte de control la frontieră, modernizarea celor existente și nu numai.

Autoritățile din România se angajează să dezvolte legături feroviare până la granița româno-ucraineană în vederea creșterii volumului de mărfuri pentru operațiunile transfrontaliere între Ucraina și țările UE, au notat jurnaliștii sursei citate.

„Granița cu România este una dintre cele mai importante pentru noi, datorită potențialului său uriaș… Având în vedere situația de la granița poloneză, trebuie să avem întotdeauna o alternativă cu privire la modul în care putem folosi punctele de frontieră pentru exporturi”, a spus șeful Agenției pentru Reconstrucția și Dezvoltarea Infrastructurii, Mustafa Nayem.

Proiectul în cauză este primul de acest fel încheiat de Ucraina cu vecinii săi, planul de dezvoltare a infrastructurii de frontieră fiind agreat la nivel guvernamental de ambele părți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net