Cea mai mare sală de sport din România, deschisă în Voluntari

simeon stalpnicul png
Sala de sport ”Gabriela Szabo”, Voluntari

Cea mai lungă sală de sport din România, care poate găzdui competiţii la nivel naţional sau internaţional de atletism, lupte, judo, baschet şi volei a fost inaugurată, ieri, în orașul ilfovean Voluntari. Campioana olimpică Gabriela Szabo, al cărei nume îl poartă sala de sport, a deschis șirul viitoarelor competiții, printr-o cursă maraton, alături de trei tinere atlete.

Sala multifuncțională ”Gabriela Szabo” a fost inaugurată în prezența unor nume imprtante din sportul românesc. Camelia Potec, Alina Dumitru, Oana Pantelimon, Paula Ivan, Nicoleta Grasu și Mihai Leu au participat la deschidere, sub ochii a peste 1.000 de locuitori ai orașului Voluntari și ai primarului lor, Florentin Pandele. 

simeon stalpnicul png
Directorul general al CSM București a tăiat panglica sălii care îi poartă numele

Cocheta sală din Voluntari măsoară 144,06 m, dispune de 872 de locuri pe scaune în gradene fixe şi 304 locuri în gradene mobine pentru spectatori, o pistă de atletism de 193 de metri, culoar de săritură în lungime şi triplu salt, şi un teren de baschet, respectiv volei.

”Aş da timpul înapoi să mai fiu atletă, însă datoria noastră acum este să promovăm sportul care ne-a făcut pe noi ceea ce suntem azi. Este o mare onoare că o sală de sport din România îmi poartă numele. Am câştigat tot ce se putea atât în plan intern, cât şi internaţional, iar eu vreau să transmit tuturor că este extrem de important să ne urmăm pasiunea. Avem nevoie de infrastructură sportivă în România pentru aceşti copii. Infrastructura sportivă nu se adresează numai performanţei, ci şi comunităţii în ansamblu. Îmi doresc ca în această sală să apară următorii campioni ai României. Nu este numai cea mai lungă sală de sport din România, dar este şi multifuncţională. Se poate juca volei şi baschet în afară de atletism. În România această pistă indoor de atletism este a doua, după cea din Bucureşti, dar aceea nu este competitivă, adică nu se pot organiza competiţii. Locuitorii oraşului Voluntari iubesc sportul şi mişcarea. Nu e important ca sălile să ne poarte nouă numele, ci să punem bazele infrastructurii sportive în România”, a declarat Gabriela Szabo.

simeon stalpnicul png
Gabriela Szabo a deschis seria competițiilor, printr-o cursă de 800 metri

Primarul localităţii Voluntari, Florentin Pandele, a afirmat că în oraşul său legendele sportului românesc sunt preţuite mai mult ca orice. ”Sala se numeşte Gabriela Szabo pentru că a intrat în inimile noastre şi pentru că vrem să dăm un semn de mare preţuire legendelor sportului românesc. În 1999 Gabi Szabo a fost declarată sportiva lumii şi dând numele ei acestei săli o preţuim cum nu se poate mai mult. Noi avem deja un stadion care poartă numele lui Anghel Iordănescu. Vrem să avem cât mai multe arene de sport pentru că dorim să ridicăm aceşti mari sportivi pe piedestalul istoriei. În oraşul nostru sunt în jur de 2.000 de sportivi legitimaţi. De aceea voi propune Consiliului Local în prima şedinţă să declarăm Voluntariul oraş al sportului”, a spus Pandele.

simeon stalpnicul png
Voleibaliștii au testat terenul

Prezent la inaugurare, viceprim-ministrul Paul Stănescu a declarat, la rândul său: ”Voluntari merită să fie oraşul sportului pentru că văd aici atâţia tineri făcând sport. Guvernul României va sprijini mişcarea sportivă, iar la jumătatea acestui an vom începe construcţia a 400 de baze sportive. Vor fi unele mai mari în municipii, iar altele mai mici în oraşe şi comune, pentru că sportivii nu se nasc numai la oraş, ci şi la ţară”.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că autorităţile locale din Voluntari reprezintă un exemplu pentru celelalte oraşe din ţară. ”Această sală nu este singura în România, până acum s-au făcut 1.200 de săli de sport. Depinde de noi, acolo unde suntem fiecare, ce facem cu ele”, a afirmat el. Covaliu a a mai spus că există intenţia construirii unei săli de scrimă în Braşov care să îi poarte numele.

cub florin zamfirescu png
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
Robbie Williams Spice Girls
cub bromania png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
marilyn monroe
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
Convoi de civili atacat in regiunea Zaporojie FOTO Twitter jpg
ciuca ciolacu foto mediafax
image
image
image
image
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg