Celebrul brad de Crăciun din Târgu-Jiu, care a costat 100.000 de euro, va fi montat anul acesta. DNA l-a ținut 4 ani sub sechestru

Ultima actualizare:

    Bradul din Târgu Jiu a costat 100.000 euroFOTO: gorj24.com
Bradul din Târgu Jiu a costat 100.000 euroFOTO: gorj24.com

Anul acesta, în centrul orașului Târgu-Jiu va trumfa un brad de Crăciun în valoare de 100.000 de euro. Este celebrul pom confiscat de DNA în urmă cu patru ani, pe motiv că achiziția lui a fost ilegală.

Autoritățile locale s-au gândit să facă economie anul acesta în porivința bradului de Crăciun, astfel că s-au ocupat din timp de acest aspect. AU obținut derogare să foloseacă cel mai scump brad din țară, pe care au dat în 2015 fabuloasa sumă de 100.000 de euro.

Bradul de 100.000 de euro din Târgu-Jiu face obiectul unui dosar penal al DNA de aproape 4 ani, iar Curtea de Conturi a considerat că plata lui a fost una ilegală, solicitând ca persoanele vinovate să restituie banii la bugetul local, potrivit Antena 3.

Și in acest moment, ancheta este în desfășurare. Bradul a stat în depozite și nimeni nu a avut permisiunea să îl folosească, fiind considerat un corp delict, însă, autoritățile au reușit obținerea derogărilor pentru anul acesta.

Bradul are o înălțime de 22 de metri, dar nu este natural, ci confecținat din aluminiu și oțel, fiind împodobit cu 8.000 de leduri și sistem de sonorizare. Când l-au cumpărat, reprezentanții Primăriei susțineau că structura metalică va fi folosită de sărbători timp de 12 ani. 

Citește și: 

O, brad frumos, al meu e mai preţios! Edilii «se bat» în pomi-gigant

Împodobirea bradului de Crăciun, o tradiție bogată în simboluri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net