Centrele de echitaţie, bucuria copiilor

Ultima actualizare:

Un centru de echitaţie se numără printre cele mai îndrăgite atracţii turistice din apropierea oraşului Buzău. Copiii şi tinerii vin să deprindă tainele călăriei, scrie adevarul.ro. ”Echitaţia le dezvoltă celor mici personalitatea”, după cum explică instructorul. Centrul de călărie din satul Cândeşti e plin de copii, acum, în vacanţă.

Bunicul o aduce pe Maria la Cândeşti în fiecare weekend. Foto: Iulian Bunilă
Bunicul o aduce pe Maria la Cândeşti în fiecare weekend. Foto: Iulian Bunilă

Poftiţi în şa! La centrul de echitaţie din satul buzoian Cândeşti, cei care îndrăgesc caii pot învăţa să călărească de la Bogdan Găbăroi, un instructor cu multă experienţă.

Copiii sunt cei mai fideli clienţi ai centrului. Sebastian are 13 ani şi călăreşte de mai bine de un an. Primele cursuri au fost despre siguranţa călăreţului.

„Îmi place foarte mult să călăresc. Simt că mă descopăr aici şi de aceea încerc să ajung de câte ori am timp. Nu am un program stabilit, dar vin, pur şi simplu, când simt nevoia să călăresc”, povesteşte, entuziasmat, Sebastian.

Instructorul Bogdan Găbăroi e îndrăgit de cursanţi. Foto: Iulian Bunilă
Instructorul Bogdan Găbăroi e îndrăgit de cursanţi. Foto: Iulian Bunilă

Maria e una dintre cele mai mici cursante ale lui Bogdan Găbăroi. Fata s-a îndrăgostit de calul Mişu încă de la prima sa vizită la centrul de echitaţie.

„Mama ei a descoperit colţul acesta de călărie. Din momentul în care s-a suit pe cal, Maria s-a simţit extraordinar. Vreau să vă spun că nu pot s-o mai despart de cal. Sâmbăta, duminica, fie ploaie, fie vânt, noi suntem la călărie”, explică, amuzat, Adrian Iovan, bunicul copilei. 

La cursurile de echitaţie este prezentă şi Alexandra, o adolescentă care a descoperit prin această activitate o modalitate inedită de a scăpa de stres. Pentru eleva de liceu, echitaţia este mai mult decât o activitate menită să o relaxeze.

Sebi e deja un călăreţ experimentat. Foto: Iulian Bunilă
Sebi e deja un călăreţ experimentat. Foto: Iulian Bunilă

„Vin aici ca să mă detaşez de tot ceea ce înseamnă reţele sociale, calculator şi telefon. Practic, e refugiul meu când mă simt sufocată. Îmi primul rând, am parte de o stare bună, plimbându-mă prin aer liber. Apoi, sportul îmi modelează mintea şi corpul”, mărturiseşte puştoaica.

„E o activitate foarte necesară, şi pentru sănătatea lor fizică, şi pentru cea psihică. Mai mult, echitaţia le dezvoltă celor mici personalitatea. Să controlezi un cal nu e deloc uşor. Copiii învaţă să fie autoritari şi le creşte foarte mult încrederea”, arată Bogdan, instructorul de călărie.

După ce şedinţa de echitaţie se termină, turiştii pot vizita Vulcanii Noroioşi sau staţiunea Sărata Monteoru.

De asemenea, pot rămâne la pensiunea de lângă centrul de echitaţie, unde le sunt pregătite o mulţime de surprize. 

Click! spune:

Costurile din oferta centrului de echitaţie sunt cuprinse între 150 şi 200 de lei, în funcţie de traseu. Pentru copii, este recomandată o plimbare de minimum o jumătate de oră. În schimb, cei experimentaţi pot petrece şi peste două ore pe cal, admirând frumuseţile zonei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
salariu germania png
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 6/1979)
pod tulcea braila foto asociatia pro infrastructura
kamala harris donald trump jpg
Geoana Foto Facebook jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (1) jpg
sua drapel steag jpeg
adolescenti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net