Ciclonul care a făcut ravagii în Europa a ocolit Bucureștiul! Ploi slabe și temperaturi de toamnă până miercuri

Ultima actualizare:

Vremea rămâne instabilă și astăzi în București. Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, 30 septembrie, o prognoză specială pentru Capitală valabilă până miercuri, 2 octombrie: ploi slabe și temperaturi maxime ce nu depășesc 16 grade.

Vremea continuă să fie rece pentru încă două zile, apoi se fac iar 25 de grade
Vremea continuă să fie rece pentru încă două zile, apoi se fac iar 25 de grade

Potrivit meteorologilor, pentru intervalul 30 septembrie, ora 10:00-01.10.2024, ora 09:00, vremea va fi închisă și rece.

„Pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade. Vântul va sufla slab și moderat”, a anunțat ANM, conform adevarul.ro.

În intervalul 1 octombrie, ora 09:00, 2 octombrie, ora 10:00, valorile termice vor mai crește față de ziua precedentă.

„Temperatura maximă va fi de 19...21 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat”, au precizat meteorologii.

Cum a arătat ciclonul în Capitală

După dezastrul înregistrat acum două săptămâni în județele Galați și Vaslui, autoritățile au suflat și în iaurt. Încă de la începutul săptămânii meteorologii au avertizat că o nouă furtună s-a abătut asupra Europei și vine cu viteză spre România, după ce a făcut ravagii în alte țări. S-au făcut comitete de urgență, s-au evacuat zonele deja afectate de inundațiile vechi, s-au anulat evenimente, s-au dat mesaje Ro-Alert în română și-n engleză, ca să le priceapă toată lumea. Chiar și preoții au făcut slujbe speciale!

Specialiștii ANM au avertizat că furtuna, care a făcut dezastru în țări din vestul Europei, ajunge duminică pe teritoriul țării noastre și se va ciocni cu valul de aer deosebit de cald care a adus 35 de grade în ultimele zile, așa că urmările vor fi dezastruoase.

Numai că duminică seară a început să plouă mocănește, o ploaie obișnuită de toamnă, fără vânt puternic, furtuni și descărcări electrice, așa cum anunțaseră cele două mesaje Ro-Alert transmise pe la orele prânzului.

Mai multe case s-au inundat în Chiajna. foto: pro tv
Mai multe case s-au inundat în Chiajna. foto: pro tv

ISU Bucureşti-Ilfov a avut 25 de intervenţii duminică seara

Singurele probeleme: mai multe mijloace de transport în comun au fost blocate, duminică seara în Bucureşti, din cauza acumulărilor de apă de la Podul Grozăveşti. S-a solicitat intervenţia APA-NOVA, la faţa locului fiind echipaje de la Brigada Rutieră şi Poliţia Locala Sector 6. 

De asemenea, din cauza acumulării mari de apă pe Bd. Metalurgiei, o parte din autobuzele liniilor 232, 241 au circulat deviat în ambele sensuri, duminică în jurul orei 19.30.

ISU Bucureşti-Ilfov a avut, duminică, 25 de intervenţii din cauza vremii. ”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului portocaliu, în intervalul orar 08:00-20:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 25 de intervenţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov”, a transmis, duminică seară, ISU Bucureşti-Ilfov, potrivit News.ro. Principalele misiuni gestionate de pompieri sunt 17 intervenţii pentru extragerea apei acumulate în locuinţe, curti şi straăzi şi 6 intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi. Din cauza vremii au fost avariate 3 autoturisme.

Ploaia care a căzut toată noaptea a dat peste cap traficul. Mai multe semafoare din Capitală au cedat, așa că luni dimineață s-a circulat cu greutate în tot orașul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner plescoi
Authentic Truffles gallery pic14 offer truffle jpg
IMG 2826 jpg
lucrari valea oltului jpg
control aeroport jpg
ion iliescu inquam photos jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
Inundatii Slobozia Conachi  Foto Inquam Photos   George Calin (6) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net