Ciclonul Boris face în continuare ravagii! Ce zonă a țării va fi lovită de ploile torențiale

Noi avertizări meteo au fost emise de meteorologi. Ciclonul Boris se mută în vestul țării, acolo unde aduce ploi torențiale. Cantități însemnate de precipitații vor mai fi și în Dobrogea, dar și în Moldova. Amintim că patru persoane și-au pierdut viața din cauza viiturii puternice, iar temperaturi au scăzut mult sub normalul perioadei. 

Ciclonul Boris a făcut prăpăd Foto: ISU Galați
Ciclonul Boris a făcut prăpăd Foto: ISU Galați

Unde va ploua astăzi 

„Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 de litri pe metru pătrat. Totodată, din această seară și pe parcursul nopții, temporar va ploua în Moldova, dar în partea de nord și nord-vest, nu în zonele în care în ultimele 48 de ore s-au înregistrat cantități mari de apă și urmările le-am văzut cu toții”, a spus meteorologul.

„Mâine așteptăm ploi în vest, centru și nord, cu caracter local. Marți și miercuri, acestea se restrâng, urmând a se semnala doar pe suprafețe mici, cu precădere în centru, în nord și la munte, iar noaptea în partea de sud-vest”, a spus Oana Catrina, meteorolog ANM. 

Ce temperaturi se vor înregistra 

În ultimele 24 de ore, și temperaturile au scăzut semnificativ. „Vorbim de valori sub cele normale pentru perioada aceasta. Și astăzi, maximele vor fi cu mult mai coborâte decât cele care în mod normal ar trebui să se înregistreze. Vestea bună este că de la mijlocul săptămânii vremea intră într-un proces de încălzire treptată, iar temperaturile maxime se vor situa în media perioadei – 20 de grade în depresiuni și până la 27 de grade în sud, cu 25-26 de grade în capitală”, a spus meteorologul.

Catrina spune că este posibil să mai plouă în județul Galași, dar că vor fi ploi slabe, între 5-10 litri pe metru pătrat. Va ploua însă în Vaslui, Iași și Suceava, „dar nu la intensitatea ploilor din ultimele 24 de ore”, potrivit meteorologului.

Până când este în vigoare codul roșu 

Codul roșu de inundații rămâne în vigoare până astăzi la ora 12.00 pe unele părți ale râurilor Siret și Prut din județele Galați și Vaslui. Situația în zonă rămâne critică. „A fost prelungită informarea cod roșu. Rămâne de monitorizat evoluția situației, în continuare fiind o situație critică, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele 24de ore.

E vorba în principal de bazine mici afectate sever de precipitații de 170 l mp. Aceste bazine hidrografice vor rămâne sub avertizare”, a spus Marius Mătreață, directorul Institutului Național de Hidrologie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net