„Sunt prea bătrână pentru aşa ceva. Ajutaţi-ne!” Strigătul disperat al unei femei după inundațiile produse în județul Galați

Marcel Ciolacu a vizitat comuna Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi. Premierul a vorbit cu oamenii de acolo. „Sunt prea bătrână pentru aşa ceva. Ajutaţi-ne, că nu mai putem!”, i-a transmis o femeie. Zeci de familii au fost evacuate din calea apelor. Amintim că patru persoane și-au pierdut viața din cauza viiturii puternice.

Marcel Ciolacu, în vizită la Galați Foto: captură Facebook Guvernul României
Marcel Ciolacu, în vizită la Galați Foto: captură Facebook Guvernul României

„Ajutaţi-ne, că nu mai putem!”

Marcel Ciolacu este însoţit, la Slobozia Conachi, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, de ministrul apărării, Angel Tîlvăr, de ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, dar şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale. El a mers pe străzi, printre oameni şi a intrat în unele dintre locuinţele afectate. 

„Sunt prea bătrână pentru aşa ceva. Ajutaţi-ne, că nu mai putem!”, i-a spus prim-ministrului o femeie, plângând. Sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu avea un program care includea activităţi politice şi guvernamentale în Botoşani, dar și-a anulat programul pentru a merge la Galați.

 Mii de gospodării din Galați, Vaslui și Bacău au fost afectate

În județele Galați, Vaslui și Bacău, sâmbătă, 14 septembrie 2024, au fost inițiate misiuni de salvare ca urmare a inundațiilor devastatoare cauzate de precipitații abundente. Mii de gospodării au fost afectate, iar salvatorii verifică fiecare casă pentru a evacua persoanele în pericol. Aceste inundații au dus la pierderea tragică a patru vieți în județul Galați.

Imagini din zonele afectate arată echipele de salvare care folosesc bărci pentru a ajunge la gospodării izolate, salvând oameni, inclusiv persoane în vârstă, pe care le transportă pe brațe până la locurile de evacuare. Situația este extrem de dificilă, apele fiind atât de mari încât intervențiile cu utilaje grele s-au dovedit ineficiente în multe zone.

„Alooo, e cineva?”

„Alooo, e cineva?”, își anunță salvatorii prezența, în timp ce înaintează încet prin apă. Au fost ore în care, spun autoritățile, apele erau atât de mari încât nici măcar cu utilajele grele nu se mai putea interveni. „Nu mai vedeai podul, nu mai vedeai gardul...”, explica primarul din Slobozia Conachi, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.  

Locuitorii afectați de inundații primesc ajutoare de urgență de la Guvern. Premierul a dispus Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale să elibereze urgent ajutoare pentru persoanelen afectate de inundații. Populația va primi apă și alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr și cașcaval) pentru o perioadă de 7 zile. De asemenea, vor primi 50 de locuințe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi și lenjerii ded pat, saci de dormit și tot ce este necesar pentru cazare temporară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
portulaca detaliu capsula imatura cu seminte jpg
drumul ursilor jpg
fructe pexels jpg
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net