Cinci refugiați sirieni, găsiți într-un camion cu păsări la Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-o autoutilitară pentru transport păsări, condusă de un cetăţean român, cinci refugiați sirieni.

Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Erau ascunși în patul șoferului

Întâmplarea s-a petrecut joi, 2 iunie, în jurul orei 23.00, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

În vamă, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de șofer al unei autoutilitare de transport păsări, înmatriculată în România, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani. Cum vama nu era aglomerată la acea oră, un control al vameșilor a scos la iveală afacerea ilegală pusă la cale de șoferul român.

Citește și: Refugiaţii din Ucraina, batjocoriţi de voluntarii de la Romexpo: «Niciodată nu m-am simțit atât de umilită». Ce spun autorităţile

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, colegii noştri au depistat într-un loc special destinat odihnei, deasupra cabinei mijlocului de transport, ascunşi, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

La cercetări, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naționalitate siriană și intenționau să ajungă în Germania, Elveția și Austria. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei.

Șoferul i-a „taxat” cu 2.000 de euro

Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că șoferul intenționa să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

Citește și: Refugiată din Ucraina: «Sunt recunoscătoare României pentru tot!»

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei 5 cetăţeni de origine siriană au fost predați organelor Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net