Cinci români au dat lovitura! Afacerea care se anunță a fi un real succes

Cinci fermieri români au pus bazele unei cooperative, în comuna Dobrun, județul Olt. Este vorba despre o investiție ce se ridică la aproape 200.000 de euro. Mai exact, cei cinci români dețin o moară cu pietre bio care macină făina integrală, recunoscută în întreaga UE.  Primele teste au fost un real succes, iar aceștia au primit un feedback bun. 

Moara care produce făina integrală de secară Foto: Facebook
Moara care produce făina integrală de secară Foto: Facebook

Afacerea celor cinci fermieri 

În afacere sunt implicați cinci români. Este vorba despre cinci fermieri care vor să intre pe piață cât mai rapid cu o făină sănătoasă, cu zero reziduuri de pesticide. O făină integrală de grâu și de secară care se produce într-o moară cu pietre de proveniență italiană. 

„Cooperativa noastră are cinci membri fondatori, mulți mai mulți agricultori mici, care își pot aduce producția la noi spre valorificare. Avem 250 de hectare și avem ca și activitate principală producerea și procesarea de cereale, producerea de sămânță ca material semincer, sămânță certificată din soiuri românești. Pe lângă aceasta, avem și parte de procesare, anume producem o făină integrală de grâu și de secară într-o moară cu pietre de proveniență italiană, certificate bio", a declarat tânărul fermier Adrian Alexandru Ignat, scrie agrointel.ro.

Au investit 200.000 de euro 

„Proiectul care vizează moara s-a concretizat acum, după ani în care am încercat din răsputeri să ajungem la finalitate și să punem pe piață produsul. Ne-a încurcat perioada pandemiei de Covid-19, ne-au încurcat tot felul de probleme pentru că moara provine din Italia, foarte dificil și sperăm ca de acum încolo să vedem și roadele muncii noastre de atâția ani. Am accesat fonduri europene prin Măsura 4.1, în sistemul 90% susținut de către AFIR, 10% de către noi. Cu aproximație am investit 200.000 de euro”, a mai adăugat fermierul. 

"Piatra care macină cerealele este certificată bio"

Chiar dacă fermierii asociați nu produc în sistem ecologic, făina se dorește a fi una de calitate superioară care să-i mulțumească pe consumatori. Primele teste s-au dovedit a fi un succes. „Piatra care macină cerealele este certificată bio și aceasta este recunoscută în întreaga UE. Noi nu producem în sistem bio, ci în sistem zero reziduuri de pesticide.

Suntem foarte atenți la produsele fitosanitare pe care le aplicăm, astfel că produsul finit este unul curat, fără a ne fi afectată în vreun fel productivitatea pentru că în acest context al agriculturii suntem obligați să avem atât productivitate ridicată cât și o calitate deosebită. Făina noastră este destinată celor care își doresc să consume o pâine sănătoasă, fără amelioratori, măcinată lent de pietre fără ca proprietățile cerealelor să fie degradate în vreun fel, fie din necesitate, de omeni care suferă de diferite boli de nutriție sau oameni care suferă de diabet deoarece fibrele țin cumva în frâu glicemia.

Apropiații și clienții din perioada probelor ne-au transmis un feedback foarte bun. Ne adresăm celor care s-au săturat de făina albă, procesată, cu amelioratori, din magazine și doresc să consume o făină tradițională. Este făina străbunicilor noștri și avem oportunitatea să îmbinăm tradiționalul cu modernul, pentru că este o moară automatizată, dar la bază este piatra”, a menționat tânărul fermier oltean.

Cât costă făina produsă de acești fermieri 

Făina produsă de fermierii din comuna Dobrun este analizată la un laborator renumit din Franța, cre i-a certificat calitatea net superioară.Punga de 5 kg de făină integrală de grâu costă 39 de lei. Asta înseamnă 7,8 lei pentru un kilogram. Făină integrală de secară la 5 kg costă 49 de lei, adică 9,8 lei/kg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chestorul mihai rus cluj 2018 jpg
image
image
image
image
image
image
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net