Afacerea incredibilă cu care 2 români reîntorși din Germania au dat lovitura: „Am vândut-o pe Facebook”

Maria și Daniel Sîrbu au petrecut împreună 17 ani în Germania, iar la întoarcerea acasă au deschis o afacere inedită care le-a adus succesul!

Familia a investit într-o cultură de afine / foto: Shutterstock
Familia a investit într-o cultură de afine / foto: Shutterstock

După ce au revenit în țară, cei doi decis să profite de experiența din domeniul agricol pe care au dobândit-o în Germania, așa că au început să cultive afine la Rădești. Până acum, a fost nevoie de o investiție de 30.000 de euro, însă afacerea este una de succes.

„Ne-am decis să facem o cultură de afine și la noi în țară și să demonstrăm că se poate și la noi. Este o plantație care necesită multă muncă, se lucrează manual, se culege manual, se stropește manual”, a explicat Maria Sîrbu, potrivit Antena 3 CNN. Fiul acesteia a povestit că anul trecut au reușit să scoată 600 de kilograme de afine, pe care le-au vândut pe Facebook.

„Anul trecut, plantele ne-au oferit în jur de 600 de kg , cantitate pe care am vândut-o în totalitate pe facebook și pe grupurile din împrejurimi. Consumatorii au fost foarte multumiți de fructe și, de aceea, am decis să ne și extindem să putem bucura cât mai multă lume cu fructele noastre, iar anul acesta ne așteptăm la o cantitate dublă, poate mai bine decât dublă”, a explicat Cătălin Sîrbu.

Cât costă un kilogram de afine

Românii care doresc să cumpere afine de la familia Sîrbu trebuie să știe că un kilogram de afine de la aceștia costă 30 de lei. Unul dintre vecinii familiei a spus că afinele acestora sunt foarte bune.

„Este o investiție destul de mare, având în vedere că noi avem o plantație de afine la ghiveci, deci nu ne permitem solul să plantăm direct în pământ ...necesită ghiveciul cumpărat, inclus turba care e adusă din Lituania, sistemul de irigare care e automatizat și cu picurator și ce are nevoie. E destul de mare suma pe care am investit-o, dar, totuși, este o afacere profitabilă, zic eu”, a mai spus Maria Sîrbu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
delta dunarii foto AMDTDD jpeg
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net