Alimentul bizar care poate provoca halucinații și deces! Doar puțini oameni au auzit despre „mierea nebună”

De-a lungul lumii există nenumărate substanțe cu efecte halucinogene, atât naturale cât și artificale. Însă, poate că nu mulți dintre noi știm că în această listă atât de periculoasă se numără și mierea! Mai precis, este vorba despre un sortiment anume, cunoscut ca „mierea nebună”.

„Mierea nebună” poate provoca chiar și deces / foto: Instagram
„Mierea nebună” poate provoca chiar și deces / foto: Instagram

Mai mult ca sigur că dintre toate denumirile complicate pe care ne-am aștepta să le vedem într-o listă de substanțe halucinogene, mierea nu se va număra printre ele! Cu toate acestea, dintre cele 300 de sortimente de miere cunoscute de-a lungul lumii, „mierea nebună” este considerată a fi un caz extrem de bizar și unic, din cauza faptului că are proprietăți halucinogene!

Acest fapt cu totul neașteptat se datorează plantelor de rododendron cu care se hrănesc albinele ce produc acest sortiment de miere. Aceste tipuri de plante pot fi întâlnite în zonele muntoase din Nepal, cât și mult mai aproape de casă, în jurul Mării Negre!

Chiar și o doză mică din această miere poate cauza o stare de euforie, cât și amețeală. În același timp, o doză ridicată poate duce la halucinații, iar, deși este mai rar, poate provoca chiar și decesul persoanei.

„Mierea nebună” este cel mai bizar sortiment de miere din lume

Aceste proprietăți cu totul neobișnuite ale „mierii nebune” sunt datorate polenului din plantele consumate de albine, plante numite rododendroni. Ele conțin un anumit grup de compuși neurotoxici cunoscuți drept grayanatoxine, iar atunci când albinele se hrănesc cu polenul și nectarul acestor plante, ele ingerează și aceste toxine care, în cele din urmă, vor ajunge în mierea produsă.

Cum aceste plante cresc la altitudini mari, iar albinele își construiesc stupii pe stânci, accesul la acest sortiment de miere este unul destul de dificil. Cei îndeajuns de curajoși pentru a încerca să recolteze această miere trebuie să se aventureze pe munți, iar în Turcia, un kilogram din acest sortiment de miere se vinde cu aproximativ 360 de dolari. În general, această miere este mult mai scumpă decât cea obișnuită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net