Locul unic din România unde există un izvor de „apă vie”. Se spune că ne poate ajuta să creștem în înălțime

Țara noastră este plină de locuri care impresionează nu doar datorită frumuseții, ci și a legendelor misterioase legate de acestea. Iar într-un astfel de loc din România există un loc unde există un izvor de „apă vie”, despre care se spune că poate ajuta oamenii să crească în înălțime.

Izvorul unde există „apă vie” / foto: Getty Images
Izvorul unde există „apă vie” / foto: Getty Images

România este un loc de o frumusețe rară, iar indiferent de ce ne-am dori să vizităm, de la plajele superbe de la Marea Neagră, până la locuri izolate din mijlocul munților, cu siguranță că vom găsi ceva pe gustul nostru, în România. Însă simpla frumusețe nu este singura atracție pe care o are țara noastră!

Există și nenumărate locuri fascinante, înconjurate de mistere și legende care captivează atenția publicului din întreaga țară. Iar un astfel de loc se află în satul Runc, situat chiar la marginea comunei Ocoliş. Aceasta se găsește la granița județelor Alba și Cluj, iar localnicii spun că „apa vie” de la acest izvor superb ar putea ajuta oamenii să crească în înălțime.

Misterioasa „apă vie” ce izvorăște în România

Această legendă este una relativ nouă, care a apărut în anii '90, atunci când un adolescent a crescut brusc în înălțime, după ce a băut apă de la izvorul din Cheile Runcului. Faptul că tânărul a crescut câțiva centimetri într-un timp atât de scurt a atras atenția localnicilor.

Inițial, aceștia au considerat că totul se poate pune pe seama faptului că tânărul se afla în perioada de creștere naturală, însă același fenomen l-ar fi observat și alți locuitori din zonă! După ce au băut apă din acest izvor, ei ar fi crescut chiar și cu 7 centimetri în înălțime!

Însă chiar și dacă această legendă nu este reală, apa din acest izvor tot rămâne una extrem de benefică pentru sănătate! Faptul că este foarte bogată în nutrienți precum zinc și magneziu îi oferă un gust aparte, comparativ cu apa de la alte izvoare, iar întreaga zonă din jurul izvorului este una de o frumusețe naturală extrem de rară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj-Napoca
image
image
image
image
image
image
gradina freepik jpg
image png
delta dunarii foto AMDTDD jpeg
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net