O descoperire fascinantă a fost făcută într-o pivniță din Austria! Arheologii au venit imediat la fața locului

Complet accidental, un bărbat din Austria a făcut o descoperire care a uimit cercetătorii din întreaga lume! În timpul unor lucrări de renovare, producătorul de vin a dat peste oase de mamut a căror vechime ar fi estimată la 30.000 – 40.000 de ani!

Oase de mamut au fost găsite în pivnița din Austria
Oase de mamut au fost găsite în pivnița din Austria

Atunci când bărbatul din Austria a început lucrările de renovare, mai mult ca sigur că nu s-ar fi gândit că urma să dea peste oasele acestui animal magnific, care a dispărut în urmă cu mii de ani! Cu toate acestea, după ce a găsit rămășițele de mamut, producătorul de vin a raportat descoperirea la Biroul Federal pentru Monumente din Austria. Mai departe, arheologi de la Academia Austriacă de Ştiinţe (ÖAW) au fost trimiși la fața locului, pentru a efectua săpături.

Oasele de mamut au fost găsite la nord-vest de capitala Viena, în orașul Gobelsburg. Experții de la ÖAW au precizat că rămășițele găsite sunt „cea mai semnificativă descoperire de acest gen din ultimii peste 100 de ani”, conform observatornews.ro. Arheologii care au ajuns la fața locului au găsit mai multe straturi de rămășițe și se bănuiește că ar fi vorba despre cel puțin trei mamuți, care au trăit în timpul Epocii de Gheață.

Oase de mamut au fost găsite în Austria

Arheologul Hannah Parow-Souchon a precizat că este destul de rar să fie descoperit un strat atât de mare de oase de mamut. Cercetătorii care au studiat zona consideră că ar putea fi vorba despre o capcană utilizată de către oamenii acelor vremuri, pentru a putea prinde și ucide aceste animale incredibile. De asemenea, arheologii speră că situl descoperit în Austria va putea releva noi informații despre modul în care oamenii vânau animale în acea perioadă.

Mai interesant este că acest sit nu este singurul de acest gen descoperit în orășelul austriac Gobelsburg! În urmă cu 150 de ani, a fost descoperit un strat gros de oase, împreună cu artefacte, bijuterii, fosile şi cărbuni. La fel ca acum, acel sit a fost descoperit tot într-o pivniță de vinuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 1/1977)
masina politie italia jpeg
Bauturi jpg
document secret istock jpg
bebelus bona imagini jpg
Sandra Hemme jpg
rosii pexels jpg
patiserie produse adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net