O nouă fabrică se va deschide în România! Comuna unde se vor crea sute de locuri de muncă

O nouă fabrică urmează să se deschidă în țara noastră, iar investiția se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Aceasta urmează să fie construită de un gigant german specializat în utilaje pentru industria textilă, iar undeva în jur de 700 de angajați vor lucra la noua fabrică.

Fabrica va avea 700 de angajați
Fabrica va avea 700 de angajați

Conform directorului companiei Karl Mayer România, Patrick Mock, deja au început angajările pentru noua fabrică, iar o fostă hală industrială a fost închiriată. Fabrica urmează să fie deschisă în comuna Groși, iar investiția totală se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro.

„Am închiriat deja o hală în Baia Mare şi vrem să începem lucrările foarte rapid. (...) Suntem în căutarea unei teren pentru o fabrică nouă şi vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureş. Sperăm să creştem sănătos. Suntem în procedură de angajări ale muncitorilor calificaţi şi necalificaţi, căutăm operatori pentru sudură şi sperăm că totul va fi bine aici, în Baia Mare. Sunt sigur că vom avea mult succes aici, în zonă”, a explicat Patrick Mock, potrivit adevarul.ro.

O nouă fabrică se va deschide în România

Pe plan global, compania are peste 3.100 de angajați în întreaga lume, iar fabrica care va fi deschisă în țara noastră se va întinde pe o zonă de 12 hectare.

„Practic, sunt liderii de piaţă în industria maşinilor textile. (...) Este un moment important pentru noi, pentru că de mai bine de un an am început discuţiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-şi deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare (...) şi pentru a aduce o investiţie majoră, aici, în judeţul nostru.

Dacă nu am fi reuşit să stabilim contacte cu Ambasada Germaniei, cu Camera de Comerţ Româno-Germană, nu eram astăzi în momentul în care să putem anunţa aceste investiţii. (...) Odată stabilit contactul cu compania Karl Mayer, deja suntem în discuţii cu alţi potenţiali investitori germani şi este un lucru foarte bun pentru municipiul Baia Mare. (...) În această vară (Karl Mayer) vor face primul pas investiţional prin halele deja închiriate, unde vor dezvolta prima producţie în Baia Mare”, a explicat Ionel Bogdan, potrivit adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
vacanta copii shutterstock 1023205405 png
jandarmi ploiesti jpg
fractura femur ok jpg
fructe pexels jpg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 1/1977)
masina politie italia jpeg
Bauturi jpg
document secret istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net