Prima mașină zburătoare ar putea apărea pe piață până în 2026! Ce companie o va produce
Dacă am văzut măcar și un singur film sci-fi de-a lungul vieții, atunci cu siguranță că suntem familiarizați cu conceptul unei mașini zburătoare. Ei bine, se pare că aceasta urmează să devină o realitate! Prima astfel de mașină ar urma să fie livrată chiar până în anul 2026!
Producătorul chinez Xpeng AeroHT, o companie afiliată Xpeng, își propune să aducă pe piață prima mașină zburătoare, până în anul 2026! Mai multe companii din China au dezvoltat modele de mașini zburătoare, iar acum se grăbesc să le ofere consumatorilor, pentru a-și revendica locul pe piață.
Xpeng AeroHT chiar dorește să ofere această mașină pe piață până în 2026! Compania a prezentat publicului un portavion terestru, practic un camion de mari dimensiuni, pe care este atașată o dronă electrică cu două locuri. Aceasta poate decola și ateriza vertical și se poate deplasa prin aer.
„Suntem încrezători, pentru că proiectăm acest tip de vehicul nu pentru utilizarea în centre urbane, ci pentru periferii, în zone pitoreşti, undevom colabora cu municipalităţile pentru a crea parcuri şi zone de zbor, care să le permită oamenilor să se bucure acest lucră fără bătaia de cap pentru obţinerea tuturor aprobărilor, proces care poate fi destul de complicat”, a explicat Brian Gu, copreşedintele Xpeng, potrivit adevarul.ro.
Mașinile zburătoare pot deveni curând realitate
Iar cei care sunt interesați de acest concept trebuie să știe că nu va fi necesară o licență specială pentru a putea pilota drona în scop de agrement. Cu toate acestea, cei care își doresc să utilizeze mașina zburătoare în centre urbane vor mai avea de așteptat. De asemenea, compania Xpeng își dorește să se extindă în mai multe domenii ale mobilității electrice, cum ar fi mașinile zburătoare.
„Pentru că folosim cazul de utilizare legată de agrement şi sport pentru utilizarea iniţială a acelui dispozitiv de zbor. Pe măsură ce vă apropiaţi de centrele urbane... aveţi nevoie de licenţe speciale şi va fi mult mai complicat să obţineţi aprobarea”, a mai spus Brian Gu.