Cea mai bună rețetă de trandafirată. Cum să o prepari după secretele știute doar de bunicile noastre

Este o băutură delicioasă și naturală, însă pe care nu foarte mulți români o cunosc. Iar partea cea mai bună este că acest suc pe bază de trandafiri, trandafirata, este foarte ușor de făcut chiar în propria noastră bucătărie!

Trandafirata poate fi pregătită foarte ușor / foto: Profimedia
Trandafirata poate fi pregătită foarte ușor / foto: Profimedia

Deja ne apropiem cu pași repezi de vară, iar cum temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate, cu toții vom dori să avem la dispoziție un suc rece. Iar dacă ne dorim o băutură care este și foarte sănătoasă, putem apela la trandafirată!

Acest suc delicios este foarte simplu de făcut chiar în propria noastră bucătărie, iar gustul pe care îl are este unul delicios, de care ne vom îndrăgosti imediat!

Cum putem pregăti trandafirată

Pentru a pregăti trandafirată, tot ce ne va trebui este zahăr, mai precis 350 de grame, apoi 300 de grame de petale de trandafiri, câteva felii de lămâie, zeamă de lămâie, cât și, în final, apă plată. Iar partea cea mai bună este că acest preparat este extrem de ușor de pregătit!

Mai precis, tot ce va trebui să facem este să spălăm trandafirii întregi și să avem grijă ca petalele să rămână intacte. Apoi, pe un șervețel de bucătărie, aceștia trebuie lăsați să se usuce, iar de abia după ce se usucă complet trebuie să îndepărtăm petalele.

Mai departe, trebuie să punem petalele într-un vas îndeajuns de mare, iar peste ele vom adăuga două linguri de zahăr. Totul se amestecă foarte bine, iar odată ce petalele devin ușor transparente putem adăuga zeama stoarsă de la o lămâie. Apoi, totul trebuie transferat într-un vas de 6 litri, unde vom adăuga și restul de zahăr, zeama de lămâie rămasă, cât și câteva felii de lămâie.

Apoi, trebuie să adăugăm apă până când petalele sunt bine acoperite, apoi vom amesteca totul și vom acoperi borcanul. Băutura trebuie lăsat vreme de 3 zile într-un loc însorit iar, între timp, vom amesteca cu o lingură, de două ori pe zi. La final, trandafirată trebuie strecurată și lăsată la frigider, iar apoi putem servi acest suc delicios!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
lac de unghii jpg
1 echinoctiu zodii jpg jpeg
cub horoscop 1 gif
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
horoscop zilnic 13 mai jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net