Cine a pus la cale planul pentru răpirea copilei din Sibiu. Detalii tulburătoare

Ultima actualizare:

Amănunte tulburătoare au ieșit la iveală în cazul copilei răpite luni, 9 ianuarie. Fată în vârstă 14 ani, din Tălmaciu, Sibiu, a fost luată în plină noapte din casă. Patru bărbați și o femeie riscă să ajungă în acest caz după gratii. 

Luminița Carolea, copila răpită din Tălmaciu-Sibiu și prietenul de 23 de ani SURSA IPJ Sibiu
Luminița Carolea, copila răpită din Tălmaciu-Sibiu și prietenul de 23 de ani SURSA IPJ Sibiu

La începutul săptămânii, patru bărbați mascați au intrat cu forța într-o casă din Tălmaciu, Sibiu, de unde au răpit-o pe Luminița Carolea, o adolescentă de 14 ani.

La câteva ore de la declanșarea cercetărilor, răpitorii au fost găsiți și ulterior reținuți, după audieri, iar după mai puțin de 12 ore de la comiterea faptei a fost găsită și victima. Ancheta a scos la iveală mai multe amănunte despre povestea răpirii, conform Adevărul.

Copila se știa cu unul dintre răpitori

Se pare că victima se cunoștea cu unul dintre răpitori, tânărul de 23 de ani ale cărui semnalmente au fost date publicității odată cu cele ale copilei.

Cei doi s-au împrietenit pe internet, în urmă cu mai mult timp, doar că planurile lor nu au coincis cu cele ale părinților fetei. Fiind din comunitatea romă, familiile sunt cele care stabilesc alianțele de căsătorie între tineri, scrie Adevărul.

Mama băiatului ar fi fost și ea implicată, după cum au confirmat anchetatorii care au precizat că o femeie de 46 de ani este cercetată în acest caz.

Răpitorii au fost plătiți de mama băiatului

De asemenea, în timp ce anchetatorii au menționat că cei patru bărbați provin din localitățile Avrig și Mârșa, există informații potrivit cărora părinții tânărului implicat în acest caz provin din Porumbacu de Jos.

Mama băiatului i-ar fi plătit pe cei patru bărbați care au pătruns în casa familiei copilei, fiind mascați pentru a nu fi recunoscuți. De altfel, în mașina cu care a fost răpită fata i-a așteptat și mama amicului cunoscut pe internet.

Unde a fost găsită fata?

Răpitorii au încercat să-i pună pe urmăritori pe piste false, minora fiind dusă de către aceștia în mai multe locații. Inițial, copila răpită a ajuns într-o localitate componentă a orașului Avrig, Săcădete, unde o aștepta prietenul ei de pe net. Împreună au plecat mai departe, dar nu la casa părinților, ci în județul vecin, la niște cunoștințe, conform sursei citate.

Cu ajutorul colegilor din Brașov, polițiștii din Sibiu au găsit-o pe fată într-un imobil din satul Vad, comuna Șercaia, județul Brașov, la aproximativ 80 de kilometri depărtare de casă.

În acest moment, Luminița Carolea se află într-un centru social din Sibiu, unde a fost dusă după audieri pentru evaluare.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net