Cine este bărbatul care s-a aruncat în fața metroului: „Un om simplu, bun și foarte darnic"

Bărbatul care s-a aruncat, miercuri, în fața metroului de la stația Aviatorilor era preot, în Iași. Omul de 39 de ani avea probleme de sănătate și a fost chiar și în străinătate să se trateze. Cunoscuții spun că, în ciuda problemelor sale de sănătate, era un om simplu, bun și foarte darnic. 

image

Eremia Antonel era preot în Iași 

Eremia Antonel, în vârstă de 39 de ani, era preot la Episcopia Romano Catolică din Iași. Avea probleme de sănătate pentru care a fost tratat chiar și în străinătate, însă acestea pare că reveniseră.

Miercuri, 28 iunie 2023, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou "Aviatorilor" din Bucureşti, în jurul orei 14:15, a trecut la cele veşnice pr. Eremia-Antonel Mîrţ, de la Provincia„Sf. Iosif”, Ordinul Fraților Minori Conventuali din Moldova, în vârstă de 39 de ani", anunțau cei de la Metrorex.

Bărbatul s-a aruncat, miercuri, 28 iunie, în fața metroului, exact la intrarea acestuia în stație. Scoaterea lui a durat mai bine de o oră, însă medicii au declarat decesul.

Cine a fost preotul Eremia-Antonel

Eremia-Antonel s-a născut în data de 18 martie 1984, în municipiul Roman, jud. Neamţ, fiind al şaselea din cei nouă copii ai soţilor Laurenţiu şi Margareta Mîrţ. 

După absolvirea şcolii elementare, în anul 1999, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc din Assisi" Roman, unde, între anii 1999 şi 2003, și-a completat studiile liceale. După terminarea liceului, în acelaşi an, este a fost admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huşi-Corni (Vaslui).

În toamna anului 2004, a început anul de noviciat în Bacău şi, un an mai târziu, pe data de 11 septembrie 2005, a profesat pentru prima dată voturile călugăreşti pentru un an de zile.

Probleme de sănătate între 2019 și 2022

Din cauza unor probleme de sănătate, între anii 2019-2022, a urmat o perioadă de recuperare atât în ţară, cât şi în străinătate. După o recuperare parţială, în anul 2022, a primit obedienţă pentru conventul „Sfântul Bonaventura" din Bucureşti, având posibilitatea de a se îngriji în continuare de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net