Cine este Claudia Misarăș, fata de la țară care a terminat Medicina ca șefă de promoție: „Am fost mai bine pregătită”

Ultima actualizare:

Este mândria nu numai a părinților, ci a unei întregi comunități. De altfel, și profesorii care i-au fost îndrumători în cei șase ani de Medicină sunt încântați de studenta pe care au avut-o. Are 22 de ani și, deși o constitiuție firavă, Claudia Misarăș are extrem de multă putere care vine dintr-o imensă voință și dorință de a-i vindeca pe cei aflați în suferință. Această voință a adus-o pe Claudia în capul listei de absolvenți ai facultății de Medicină în 2023. Fata de la țară este șefa de promoție și dovada că de pe orice nivel poți să ajungi sus prin voință și determinare.

Claudia Misarăș. Foto: Facebook
Claudia Misarăș. Foto: Facebook

„Nu m-au făcut să simt o diferență”

S-a născut și a crescut în comuna Noșlac, județul Alba și este cel mai bun exemplu că și învățământul din mediul rural are mari valori. Elevi ambițioși și dornici de a reuși.

Se numește Claudia Misarăș și este absolventă a Facultății de Tehnică Dentară din cadrul UMFST Târgu Mureș. Ea a terminat studiile universitare ca șefă de promoție.

Nu am simțit o diferență între învățământul din mediul rural și cel din mediul urban, am simțit că am alături cadre didactice profesioniste, am avut parte de profesori extraordinari care nu m-au făcut să simt o diferență. Din contră, am constatat că venind din mediul rural am fost mai bine pregătită decât colegii de la școlile mari din orașe”, spune Claudia, citată de Radio Unirea.

„Mintea mea era formată să rețină informații”

Claudia Misarăș. Foto: Facebook
Claudia Misarăș. Foto: Facebook

Pasionată de chimie, după clasele I-VIII pe care le-a absolvit la Noșlac, Claudia a urmat Liceul Teoretic „Petru Maior”, Ocna Mureș, specializarea Științele Naturii, iar apoi a urmat cursurile Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

„M-am pregătit foarte mult, dar nu pot să spun că mi-a fost extraordinar de greu deoarece aveam deja o disciplină și mintea mea era formată să rețină informații. A însemnat muncă, emoții, dar consider că este și o valoare numerică, deoarece în acest domeniu e nevoie de pregătire mult mai vastă, mai ales din punct de vedere practic”, a povestit tânăra, potrivit Adevărul care citează Radio Unirea.

Nu vrea sa plece din țară

Claudia Misăraș a încheiat studiile șefă de promoție cu media 9.79. Spune că această distincție o face să fie recunoscătoare față de toți cei care i-au fost alături: familia, colegii și prietenii și, nu în ultimul rând, profesorii din cadrul Universității.

În timpul liber Claudiei îi place foarte mult să citească. „O altă pasiune a mea este dansul popular românesc, astfel că în trecut am fost dansatoare în cadrul ansamblului folcloric din satul meu natal”, a spus ea.

Tânăra susține că a ales această specializare deoarece este un domeniu într-o continuă dezvoltare și consideră că fiind o persoană atentă la detalii și migăloasă, este potrivit pentru ea.

Și deși mulți tineri se gândesc să plece peste hotare după absolvire, Claudia Misăraș dn Noslaș (Alba) spune că nu s-a gândit niciodată să plece din locul unde se simte în largul său: acasă, în țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net