Cine este preotul Ioan Antisescu care a ars pe patul de la ATI, la Piatra Neamț. Este în stare gravă

Ultima actualizare:

    Părintele Ioan Antisescu se afla internat în stare gravă, fiind infectat cu coronavirus
Părintele Ioan Antisescu se afla internat în stare gravă, fiind infectat cu coronavirus

Preotul Ioan Antisescu este în stare gravă. Acesta se afla internat pe secția ATI la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, fiind infectat cu coronavirus. Era intubat în momentul în care salonul a luat foc, inclusiv patul în care se afla.

Preotul Ioan Antisescu este una dintre victimele incendiului care a izbucnit sâmbătă seară, 14 noiembrie, la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ.

Acesta este protopop emerit al Protopopiatului Târgu Neamţ și paroh al Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Plăieşu -Timişeşti.

Îndemn la rugăciune pentru părintele Ioan Antisescu

Era internat în secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ, fiind infectat cu coronavirus.În momentul în care a izbucnit teribilul incendiu, părintele era intubat și a ars pe patul de suferință. Acum, se află în stare critică la Spitalul din Lețcani.

„În mod deosebit, îndemn slujitorii sfintelor altare ca mâine, la Proscomidie, să adauge o miridă şi să înalţe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici şi de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalţe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamţ luptându-se pentru propria viaţă”, a transmis Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. 

Mesajul Patriarhului Daniel pentru arșii de la Spitalul din Piatra Neamț

La rându său, Patriarhul Daniel a transmis sâmbătă seara un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică. În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă. Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, spune Patriarhul Daniel.

Zece persoane au murit și alte șapte, printre care și medicul Cătălin Denciu, sunt în stare critică, în urma incendiului. Decedații, șapte bărbați şi trei femei, aveau între 67 şi 86 de ani.

Cine este părintele Ioan Antisescu

Părintele Ioan Antisescu era lector universitar și a participat de-a lungul timpului la diferite conferinţe pe teme religioase. La cea intitulată „Să fii om de caracter? Cui ajută asta?“, la care a fost invitat special, preotul a vorbit despre formarea caracterului unui om.

Părintele Ioan Antisescu era mereu cu zâmbetul pe buze și foarte iubit de enoriași
Părintele Ioan Antisescu era mereu cu zâmbetul pe buze și foarte iubit de enoriași

„Caracterul se formează în primul rând prin instrucţie şi prin educaţie. Instrucţia este acumularea de cunoştinţe şi integrarea acestor cunoştinţe în universul gnoseologic al fiecăruia. Educaţia este meşteşugul care ne ajută cum să folosim în scopuri practice, utile ceea ce am învăţat. Instrucţia fără educaţie e periculoasă, iar educaţia fără instrucţie e săracă. În afară de acestea două, pentru formarea caracterului este necesară şi ţinuta morală, care este aplicarea concretă a principiilor religioase, nu o sumă de reguli generale. Ultimul element şi cel mai puternic în formarea caracterului este credinţa în Dumnezeu, care te ajută să fii permanent în prezenţa Lui şi să nu mai ai nevoie de aplicarea riguroasă a legilor. Credinţa dă o altă perspectivă omului, una nelimitată, fiindcă eşti în legătură cu Cel ce este. În sufletul omului credincios, nici o nedreptate nu pare imposibil de suportat şi nici o greutate, nici o boală, nici o povară, nici un necaz nu pot furişa în sufletul acestuia deznădejdea, întrucât omul credincios ştie că odată cu dânsul suferă şi Dumnezeu. „Faptul că gândim că viaţa noastră nu se termină aici, ci ea continuă într-o viaţă veşnică, ne dă şi conştiinţa valorii veşnice a faptelor noastre. Caracterul este statornicie în ceea ce este bine, frumos şi drept. Pentru un tânăr, în special, caracterul reprezintă atitudinea constantă de preţuire faţă de părinţi, studiul intens, alegerea prietenilor potriviţi, nădejdea şi curajul. Cel mai mare curaj este frica de Dumnezeu”, a spus părintele, citat de doxologia.ro.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/antrenorul-emerit-de-lupte-mircea-covataru-murit-incendiul-de-la-spitalul-judetean

https://www.click.ro/news/national/parintele-ghelasie-tepes-ucenicul-lui-arsenie-boca-murit-la-varsta-de-58-de-ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
vlad tepes krmz jpg
Crowne Plaza Drona2 5 jpg
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net