Cine este sculptorul Mircea Dăneasa, senator AUR din Suceava: "Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10"

Ultima actualizare:

    Mircea DăneasaFoto: adevarul.ro/suceavalive.ro
Mircea DăneasaFoto: adevarul.ro/suceavalive.ro

Partidul AUR rămâne surpriza alegerilor parlamentare din 2020. Tot felul de nume noi ajung în parlament și în Senat, printre care și artistul Mircea Dăneasa (65 de ani), sculptor și pictor de meserie. Acesta a declarat că internauții nu au fost prea fericiți să audă că a candidat.

La Camera Deputaţilor, AUR Suceava a obţinut 14,45%, iar la Senat 14,72%. Astfel, AUR trimite în Parlament doi deputaţi şi un senator.  Este vorba despre candidaţii pentru Camera Deputaţilor Florin Puşcasu şi Gheorghe Acatrinei, ambii antreprenori. De asemenea, AUR Suceava îl trimite în Senat pe Mircea Dăneasă, pictor și sculptor român, care este totodată și printre printre primii practicanți de yoga din România fiind elevul lui Mario Vasilescu. Artistul a declarat pentru postul tv Intermedia Suceava că prietenii „între ghilimele” de pe Facebook au fost dezamăgiţi că a ajuns senator, potrivit adevarul.ro. Mircea Dăneasa s-a născut la Hobița-Pui, județul Hunedoara.

Mircea Dăneasa, autorul monumentului  „Bucovina Înaripată”

„Ăsta este sculptor, pictor, mâzgâleşte. O fi el talentat, dar exerciţiul neuronilor presupune alte facultăţi. Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10. Am terminat Liceul de Arte Plastice din Deva cu examenul de Bacalaureat cu 9,5. Am terminat Institutul de Arte Plastice din Bucureşti „Nicolae Grigorescu” cu diplomă de merit”, a mărturisit Mircea Dăneasa. Sculptorul spune că i s-a propus să candideze la Senat din partea AUR pentru că este autorul monumentului „Bucovina Înaripată”, amplasat în Piaţa Drapelului din Suceava

Statuia „Bucovina înaripată”, realizată de Mircea Dăneasa și amplasată în Parcul Drapelelor din Suceava
Statuia „Bucovina înaripată”, realizată de Mircea Dăneasa și amplasată în Parcul Drapelelor din Suceava

Dăneasa studiat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti pe care l-a absolvit în 1978. A urmat trei ani specializarea în sculptură. Acesta debutat în anul 1975.

Mircea Dăneasa  primit premiul al III-lea la Concursul naţional „Voroneţiana” în anii 1984, 1988 şi 1995 și a luat medalia de aur la Rovenna Italia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net