Circ la Palatul Cotroceni. Marian Căpățână a vandalizat și gardul lui Iohannis

După ce în urmă cu 10 zile a vandalizat gardul fostului președinte Traian Băsescu, pe care a scris cu vopsea roșie un mesaj doar de el înțeles, Marian Căpățână a repetat luni gestul la Palatul Cotroceni. A venit cu o biblie, cu cătușe, cu diverse hârtii, dar și cu un spray cu care a scris pe gard „Iohannis trădător”.

image
Căpățână a fost surprins urcându-se în mașină, după ce a scris pe gard „Iohannis trădător”.

Întrebat de ce a vandalizat gardul lui Klaus Iohannis, fostul deputat PNL repeta, surescitat, aceeași idee:  „Eu nu am vandalizat, eu am creat o criză artificială pentru a atrage atenția asupra unor evenimente extrem de importante”. S-a apucat apoi să scrie pe o foaie de hârtie, „scurt și la obiect”, ideile „importante” pe care trebuie să le rețină toată lumea: „Iohannis + Cîțu = fostă echipă câștigătoare. Iar Iohannis + Ciucă = actuala echipă trădătoare”, scria Marian Căpățână, fluturând foaia de hârtie pe sub nasul jurnaliștilor. Pentru că a vandalizat o clădire de patrimoniu, Căpățână a fost amendat cu 500 de lei de către Jandarmeria Română și s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

A vandalizat și gardul lui Traian Băsescu

Reamintim că același lucru l-a făcut vineri, 1 aprilie, când a scris cu vopsea roșie pe gardul vilei de protocol în care stă Traian Băsescu mesajul „Petrov, achită-ţi datoriile!” (n.r. Băsescu a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ „Petrov”). Întrebat de jurnaliști cine este acesta, Căpățână a răspuns dezlânat, pe lângă subiect: „În anul 2008 am intrat în politică. În 2009, puteţi întreba pe toată lumea din judeţul Olt, inclusiv pe Ponta şi pe Şova, m-am implicat total în a câștiga Traian Băsescu președinția din 2009”. După spusele lui, urmează un text și pentru fostul premier Victor Ponta, scrie Antena 3. „Eu am provocat acea criză minoră de la casa lui Băsescu pentru a atrage atenția asupra evenimentelor importante”, repetă el. De ce și gardul Palatului Cotroceni? „Pentru că Iohannis e miezul. Eu am vrut să transmit niște mesaje”, insista, agitat, fostul deputat.

image
Gardul lui Traian Băsescu a fost vandalizat în mod asemănător, la 1 aprilie.

Cine este Marian Căpățână

Marian Căpățână este cunoscut ca fiind omul care a dus valizele cu bani de la Bercea Mondialu la Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu. Acesta din urmă a fost condamnat definitiv în iunie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în timp ce Căpățână a primit trei ani de închisoare pentru complicitate. A executat doi, iar pentru asta îi consideră vinovați pe frații Băsescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

cub andreea esca (1) png
archie battersbee jpg
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
artista lacul morii 3 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg