Cîțu, despre pelerinajul de Sf. Parascheva: "Cei care doresc să intre în biserică ar trebui să prezinte dovada vaccinării"

Ultima actualizare:

    În 2020, pelerinajul s-a desfășurat doar pentru locuitorii din IașiFOTO: bzi.ro
În 2020, pelerinajul s-a desfășurat doar pentru locuitorii din IașiFOTO: bzi.ro

Pelerinajul de la Iaşi de Sfântă Parascheva s-ar putea putea desfăşura dacă se respectă regulile în vigoare privind gestionarea pandemiei de COVID-19. Florin Cîțu a precizat că înainte de desfăşurarea procesiunii organizatorii ar trebui să solicite DSU local şi o recomandare în acest sens.

"Dacă se respectă exact regulile pe care le avem în vigoare în acest moment, nu văd o problemă. Dar trebuie să respecte: distanţare socială, mască, dezinfectant. Cred că, dacă toate acestea se respectă, nu trebuie să fie o problemă", a afirmat Florin Cîţu, la TVR 1.

De asemenea, el a mai precizat că pelerinii care doresc să intre în biserică ar trebui, teoretic, să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

"În partea de interior ar trebui, teoretic. Dacă sunt la coadă, afară, nu este nevoie, sunt afară, în spaţiu liber. Dacă este aşa, da. Dar acum nu ştiu exact care vor fi procedurile acolo şi cum se va desfăşura întreg pelerinajul. Eu zic că cel mai bine ar fi ca organizatorii să ceară celor de la DSU să vadă ... o recomandare. DSU poate să dea recomandare şi ar fi bine, înainte de a începe procesiunea, să fie cerută o recomandare de la DSU, ca să se ştie exact regulile care trebuie respectate", a arătat Cîţu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net