Clipe de groază în Constanța. Un medic, împiedicat de oameni să acorde primul ajutor: „Un copil a înghițit ceva și a leșinat. Salvarea nu a ajuns”

Medicul Denisa Olteanu a povestit pe Facebook despre o întâmplare care a marcat-o. În timp ce se afla cu fiica ei la mall în Constanța, doctorița a văzut o foarte mare forfotă în zona fast-food a locației, astfel că s-a deplasat în acea direcție. Pe jos era întins un copil care era leșinat. Medicul a încercat să ofere primul ajutor, însă oamenii prezenți nu l-au lăsat. 

Medicul Denisa Olteanu (stânga)
Medicul Denisa Olteanu (stânga)

Doctorița a fost într-un moment de disperare, mai ales că micuțul de trei ani nu se mai mișca și nici nu răspundea la stimuli. A încercat să-l ajute, însă oamenii prezenți au refuzat-o pe motiv că au făcut cursuri de specialitate. 

Între timp, medicul s-a dus să-și caute fetița lăsată în mall, după care s-a întors la victimă, pe care au reușit să o stabilizeze cadrele medicale ajunse la fața locului. Despre experiența frustrantă medicul Denisa Olteanu a scris pe Facebook, iar postarea a fost distribuită intens pe rețelele de socializare.

„În această seară, în timp ce mă aflăm într-un mall din Constanța împreună cu fiica mea, am asistat la cea mai groaznică experiență…

Voiam să vizionam un film împreună, așez copilul la o masă din incinta cinematografului și o rog să mă aștepte până iau biletele de la casă.

În timp ce așteptăm la coadă , observ că în zona fast foodurilor era mare agitație, foarte multă lume se îmbulzea, țipă și unii își adresau cuvinte urâte.

Îl întreb pe un domn ce se întâmplă.. : “UN COPIL A ÎNGHIȚIT CEVA ȘI A LEȘINAT! SALVAREA NU A AJUNS!”

Fără să stau prea mult pe gânduri alerg până la locul respectiv, reușesc să trec de mulțime și văd un copil ( aproximativ 3 ani) inconștient care nu răspunde la stimuli, în brațele unui adult care încerca să-i desfacă nasturii de la cămașă.

Îl întreb: “ Ești MEDIC?? Ce s-a întâmplat?

Te rog, lasă- mă să văd copilul, eu sunt MEDIC!”

Răspunsul lui: “ Nu , nu sunt medic.. dar am făcut cursuri .. am idee de ceea ce fac.”

Alte două doamne au luat copilul pe sus în timp ce-și adresau replici acide pentru că “ nu-i ok să-i bagi degetele în gură, îi dai microbi”.

În tot acest timp care a durat vreo 5-7 minute într-o lupta fizică și verbală, am reușit doar să-i iau pulsul, să-i aplic două lovituri între omoplați și să-i deschid gură parțial, moment în care m-a mușcat (toate manevrele fiind făcute în timp ce copilul era plasat de la un adult la altul).

Mama copilului întinsă pe jos ,plângând în hohote asista neputincioasă la acest film horror.

În scurt timp am conștientizat că al meu copil e singur la o masă departe de mine și am fugit să-l caut. M-am asigurat că e bine și m-am întors iar la copilul care avea nevoie de ajutor. Situația era asemănătoare doar că acum copilul era întins în poziție de siguranță. În scurt timp au venit și ajutoarele specializate.

Atâta frustrare, neputință și neliniște nu am simțit în toate orele petrecute în spital. Un val de sentimente ciudate m-a acaparat și am reușit să le potolesc doar pentru că o aveam pe fiica mea lângă mine. Nu toți suntem făcuți să ajutăm un om la nevoie, nu toți avem pregătirea necesară, nu toți suntem capabili să gestionăm corect o astfel de situație .. în anumite momente avem nevoie de ajutor de specialitate.

În astfel de situații nu contează “cursurile pe care le-ați făcut”, nu contează care e mai vocal în sfaturi inutile, care împinge mai tare… Doar ViAȚA contează.

Oferiți MEDICILOR posibilitatea să ajute, să supravegheze sau să coordoneze o astfel de situație în care viață unui om e că un fir de ață! Că să mă fac bine înțeleasă , NU AM FOST LĂSATĂ SĂ AJUT ACEL COPIL!!!! Copilul TRĂIEȘTE!", a scris dr. Denisa Olteanu, de la Spitalul de Urgență Constanța pe Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg