Zece reguli de aur pentru o viață sănătoasă și fericită! Secretul renumitului medic Vlad Ciurea

Ultima actualizare:

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea ne oferă zece reguli de aur pentru o viață sănătoasă și fericită! În vremuri agitate și confuze, ajungem să nu avem grijă așa cum ar trebui de corpul și de mintea noastră, dar specialistul în vârstă de 82 ne-a oferit câteva sugestii simple pentru a trăi cu mai multă bucurie în fiecare zi.

Zece reguli de aur pentru o viață sănătoasă și fericită
Zece reguli de aur pentru o viață sănătoasă și fericită

Prof. Vlad Ciurea, un neurochirurg reputat, ne învață ce trebuie să facem pentru a fi sănătoși și energici. Sunt zece porunci de la care medicul nu s-a abătut în viața sa și pe care le recomandă tuturor.

„Sunt cele zece porunci, nu cele din Biblie, ci alte 10 pentru organismul meu", a explicat medicul, în cadrul podcast-ului lui Damian Drăghici.

10 reguli pentru o viață sănătoasă și fericită! Medicul Vlad Ciurea le urmează zilnic

Zece reguli de aur pentru o viață sănătoasă și fericită
Zece reguli de aur pentru o viață sănătoasă și fericită

Pentru a fi sănătoși, medicul îi sfătuiește pe români să adopte un mod de a trăi care le aduce mult confort psihic. Din regulile sale nu lipsesc apa, dușul de dimineață sau micul dejun. În schimb, doctorul se ferește de „breakin news”, adică de știrile alarmante și depresive.

Totodată, Vlad Ciurea le cere oamenilor să nu facă exces de telefonie mobilă și calculator. Iată cele 10 reguli pe care le aplică zilnic:

  • Trezirea cât mai de dimineață. Încep la 5, 5.30 maximum.
  • Deschizi geamul și inspiri aerul pentru ca oxigenul să meargă în creier, în inimă.
  • Un pahar cu apă, două pahare cu apă, apă plată, fără alte medicamente, fără nimic. Încetișor, nu vă grăbiți.
  • Dușul de dimineață.
  • Fără breaking news, ci puneți o melodie plăcută, ce vă place mai mult.
  • Micul dejun. Chiar dacă îi spune „mic”, încercați să stați la masă, încercați să îl luați în liniște, nu pe fugă. De mâncat lucruri cât mai plăcute, să-i placă creierului. Noi micul dejun îl luăm pentru stomac pentru a porni tot organismul.
  • Deplasarea spre serviciu. Nu trebuie făcură în fugă și în claxoane, e o greșeală totală! Apoi toate lucrurile se aranjează de-a lungul zilei.
  • Nu faceți exces de telefonie mobilă și de calculator. A trecut o oră, ne uităm pe fereastră, ieșim puțin afară.
  • Masa de prânz trebuie să fie foarte ușoară, iar masa de seară trebuie să fie, de asemenea, ușoară.
  • Cina trebuie să fie urmată de duș și ”nani”. În timpul somnul, organismul funcționează și curăță funcțiile neurale care pot merge peste noapte și creează o stare de bine pentru a doua zi, susține Vlad Ciurea.

Un element vital pentru fericirea zilnică

De Ziua internaţională a muzicii, care a fost sărbătorită la data de 1 octombrie, medicul explica faptul că putem să ajungem la fericire dacă renunțăm la tot ce poate influenţa negativ sistemul nervos. Totodată, acesta explica beneficiile muzicii.

Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă?

Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat", a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Române. 

„Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire”

Renumitul doctor Vlad Ciurea a explicat și rolul uriaș pe care muzica îl joacă în evoluţia unei persoane încă din perioada intrauterină, dar şi în timpul copilăriei. Un alt element important care nu trebuie ignorat este faptul că muzica ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților bolnavi.

„Am făcut şi anumite experimente, pe care le-am şi publicat, în care pacienţilor în comă le-am pus şi muzică, muzica ce le place lor. Am avut pacienţi preoţi aflaţi în stare de comă din cauza diferitelor afecţiuni. Le-am pus căştile, psalmi şi cântece bisericeşti. Îi înviorează. Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire. Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale", a afirmat acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net