Cu ce să freci carnea înainte de prăjire. Așa vom avea cotlete mult mai fragede și mai gustoase
Indiferent de cât de multă, sau puțină, experiență am avea în bucătărie, cu toții vom putea pregăti un cotlet de porc. Însă, este important să știm precis ce fel de arome merg cel mai bine alături de acesta, cât și ce putem face atunci când carnea este prea tare. Din fericire, există un truc simplu care ne poate ajuta să pregătim cotlete mult mai moi și mai gustoase!

Există anumite preparate pe care fiecare dintre noi le va putea găti, chiar dacă nu avem prea multă experiență în bucătărie. Cotletele de porc, de exemplu, se află printre ingredientele simple și gustoase care pot fi pregătite rapid și ușor, în numeroase feluri. Însă, indiferent de cât de rapid vom putea găti aceeastă carne, tot trebuie să știm câteva trucuri care ne pot fi de ajutor!
De exemplu, este foarte posibil ca ele să fie, câteodată, prea tari! Iar primul lucru pe care îl putem face pentru a evita această problemă este să avem grijă la modul în care folosim carnea! De exemplu, ea nu trebuie ținută prea mult în frigider. Cel mai bine este să gătim cotletele chiar în ziua în care le cumpărăm, iar carnea ar trebui să fie roz deschis. În plus, carnea nu trebuie să fie nici prea slabă, deoarece grăsimea adaugă o textură mai moale și mai suculentă.
Cum putem pregăti ușor cotlete de porc
O altă metodă foarte eficientă este să punem cotletele la marinat! Astfel, nu numai ele se vor înmuia, dar vor căpăta și un gust mult mai bun! De exemplu, dacă avem șase cotlete de porc, putem să le marinăm cu 1 – 2 ouă, două linguri de maioneză, o lingură de suc de lămâie, puțin pătrunjel sau rozmarin, 4 – 5 linguri de pesmet, cât și puțin ulei.
Acest amestec va ajuta cotletele să se înmoaie, iar odată ce le vom găti, ele vor fi mult mai bune și mai fragede!
Trucul ingenios care ne va fi de ajutor în bucătărie
După ce am pregătit acest amestec, tot ce trebuie să facem este să punem cotletele în el și să ne asigurăm că vor fi acoperite complet. Apoi, vom pune totul la frigider vreme de câteva ore, timp în care carnea se va înmuia și va căpăta un gust mai intens.
La final, putem rula cotletele în pesmet și le vom putea pune la prăjit. Astfel, vom avea o mâncare delicioasă, simplă, dar și mult mai fragedă ca până acum!