Rețeta tradițională de care nu ne vom mai sătura! Cum pregătim rapid o friptură delicioasă de porc
Este o rețetă simplă, delicioasă și care va avea un gust tradițional de care nu ne vom mai sătura! Această friptură țărănească de porc se poate face foarte ușor, folosind numai câteva ingrediente simple!

Această rețetă tradițională nu are nevoie decât de câteva ingrediente banale, iar partea cea mai bună este faptul că o vom putea pregăti foarte ușor, chiar și dacă nu avem prea multă experiență în bucătărie!
Friptura țărănească de porc este un preparat simplu, delicios, pe care îl vom pregăti rapid și ușor!
De ce ingrediente vom avea nevoie
Practic, pentru a pregăti această friptură delicioasă nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple! În primul rând, este vorba despre 1.500 de grame de pulpă de porc, tăiată în bucăți cât mai mari. În ce privește condimentele, ne trebuie sare, piper alb și negru, chimen, iar dacă ne dorim ca mâncarea să aibă o notă ceva mai picantă, putem adăuga și boia.
În plus, pe lista ingredientelor se mai află și două cepe roșii, două cepe albe, 5 – 6 căței de usturoi, patru linguri de untură, iar, nu în ultimul rând, 200 ml de vin alb. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!
Cum preparăm o friptură tradițională delicioasă
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să condimentăm cât mai bine bucățile de carne. Apoi, le vom pune într-o tavă alături de ceapa tăiată în sferturi, cât și de usturoiul tăiat în bucăți mai mici. Deasupra ingredientelor vom adăuga și bucăți mici de untură, potrivit savoriurbane.ro.
Apoi, în tavă vom adăuga și vinul alb și vom pune totul la cuptor. Friptura trebuie acoperită cu o folie de aluminiu și ținută în cuptor vreme de 50 de minute la o temperatură de 180 de grade. Apoi, vom îndepărta folia și vom mai ține totul la rumenit vreme de 20 – 30 de minute. Dacă este nevoie, mai putem adăuga puțină apă, până când friptura este gata. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!