Cluj Pride: Mii de oameni au participat la marșul comunității LGBT: "Am venit să susţin egalitatea dintre oameni"

Ultima actualizare:

    Aproximativ 2.000 de oameni au participat la Cluj PrideFoto: observatornews.ro
Aproximativ 2.000 de oameni au participat la Cluj PrideFoto: observatornews.ro

Circa 2.000 de persoane au participat la Cluj Pride, marşul de susţinere a comunităţii LGBT din ţara noastră, duminică (22 august). Trei persoane au primit avertisment din partea jandarmilor, după ce au afişat un banner cu mesaje ofensatoare la adresa participanţilor şi minorităţilor sexuale.

Participanţii s-au adunat în zona stadionului Cluj Arena, apoi au pornit pe străzile oraşului. Aceștia şi-au arătat nemulţumirea faţă de administraţia locală din Cluj, care nu este atât de deschisă la problemele lor.

"Am venit să susţin egalitatea dintre oameni, să ridicăm un anumit semn de exclamare pentru că suntem toţi oameni şi iubirea este iubire.'', a declarat un participat, citat de observatornews.ro.

"Cuplurile de acelaşi sex sunt o realitate în România, o realitate care nu este protejată de legislaţia actuală.", a explicat Andrada Popa, preşedinte PRIDE România. 

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Trei persoane au primit un avertisment din partea jandarmilor, după ce au afişat un banner cu mesaj ofensator la adresa participanţilor.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net