Combustibilii auto s-au scumpit, românii continuă să cumpere mașini

Prețurile combustibililor auto au înregistrat, în ultimele luni, creșteri record în stațiile de alimentare. Cu toate acestea, în luna martie 2022, țara noastră înregistrat o creștere a numărului de mașini înmatriculate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Înmatricularea unui număr mai mare de mașini va determina un trafic mult mai aglomerat
Înmatricularea unui număr mai mare de mașini va determina un trafic mult mai aglomerat

În luna aprilie 2020, un litru de benzină costa, în medie, 4,50 de lei, iar unul de motorină era aproximativ 4,74 de lei. Un an mai târziu, costurile au ajuns la 5,47 de lei pentru un litru de benzină și 5,36 de lei pentru unul de motorină.

ÎN 2020, UN LITRU DE BENZINĂ COSTA 4,50 E LEI

Anul acesta, prețurile au avut niște fluctuații și creșteri absolut șocante, în prezent, în medie, la pompă,  litrul de benzină fiind 7,71 de lei, în timp ce un litru de motorină poate să ajungă și la 8,47 de lei.

Am putea crede că aceste majorări ar fi putut să îi determine pe șoferi să utilizeze mai rar mașinile și să mai taie din avântul celor care intenționează să achiziționeze un autoturism nou sau second-hand. Surpriză!

Potrivit Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, citată de adevarul.ro, în materie de autoturisme înmatriculate în primele trei luni ale anului, România se situează pe poziţia 14 în Uniunea Europeană, cu un volum de 28.978 autoturisme noi înmatriculate.

Majorările prețurilor combustibilor nu i-au oprit pe români să achiziționeze mașini
Majorările prețurilor combustibilor nu i-au oprit pe români să achiziționeze mașini

Astfel, a fost înregistrată o creştere de +39.6% comparativ cu intervalul ianuare-martie 2021, când prețurile combustibililor nu o luaseră razna.

Totuși, majorarea prețurilor carburanților, în toată Europa, a avut alt efect la nivelul continentului. De exemplu, au fost înregistrate scăderi ale înmatriculărilor de autoturisme noi comparativ cu ianuarie-martie 2021 în Germania (-4.6%), Spania (-11.6%), Franţa (-17.3%) şi Italia (-24.4%).

DACIA A ÎNREGISTRAT O CREȘTERE A PRODUCȚIEI COMPARATIV CU ANUL TRECUT

În ceea ce priveşte constructorii de automobile, cele mai multe autoturisme noi înmatriculate în total Europa sunt reprezentate de grupul VW cu 655.383 unităţi, în scădere cu -15.4%, urmate de grupul Stelantis cu 523.977 unităţi, în scădere cu -21.7%, Hyundai cu 269.350 unităţi, în creştere cu +21.3% si de Grupul Renault cu 242.549 unităţi, în scădere cu -6.7% (din care Dacia: 103.519 unităţi, în creştere cu +16.9% faţă de ianuarie-martie 2021).

Autoturismele marca Ford au reprezentat în ianuarie-martie 2022 un număr de 132.538 unităţi noi înmatriculate, în scădere cu -15.4% faţă de perioada similară din 2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg