Companie uriașă din România, aproape de faliment! Tocmai și-a încetat activitatea

Ultima actualizare:

Una dintre companiile-simbol din România este aproape de faliment. Brandul are 111 ani vechime, dar și-a încetat recent activatea, iar viitorul pare unul foarte întunecat.

Companie uriașă din România, aproape de faliment
Companie uriașă din România, aproape de faliment

Compania Clujana și-a oprit activitatea. Celebrul brand a produs ghete şi pantofi de piele încă din 1911 şi a fost mult timp una dintre fabricile model ale Clujului.

Compania este în proprietatea Consiliului Județean Cluj, care deține 93,4412% din acţiunile Clujana. În ultimii 30 de ani, firma a cunoscut inclusiv insolvența și s-a aflat de mai multe ori pe marginea prăpastiei, conform Adevărul.

Cine conduce cu adevărat Compania Clujana?

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că instituția pe care o conduce nu este proprietara fabricii.

Noi nu suntem proprietarii fabricii. Am primit pe vremea acelei privatizări de la Fondul Proprietatea în custodie niște acțiuni Clujana. Nu suntem acționari majoritari, practic nu suntem proprietari, Statul în ansamblu este acționar.

Practic, Statul prin Ministerul Finanțelor Publice este acționar, noi avem doar dreptul de proprietate asupra clădirilor, fabrica în sine a rămas una în regim privat, a funcționat după regulile economiei de piață”, a declarat Alin Tișe, într-un interviu pentru Ziua de Cluj. 

De ce se închide compania? „Nu există persoane fizice care să aibă interese, este exclus” 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe neagă că ar fi vorba despre interese imobiliare private în ceea ce privește clădirea și terenul fabricii Clujana. 

„Terenul și clădirea aparțin de Consiliul Județean, deci, practic, nu există persoane fizice care să aibă interese, este exclus. E proprietate de stat și așa va rămâne.

Și halele, și clădirea, și terenul. Nu au cum să ajungă în proprietate privată deoarece nu sunt de vânzare, nici terenuri pentru care să se facă afaceri imobiliare, pur și simplu este proprietatea județului Cluj”, a mai spus Tișe.

Totuși, Alin Tișe nu exclude o renașterea fabricii, însă spune că e nevoie de o redimensionare care să țină cont de situația actuală, de problemele financiare, datoriile și situația din industrie, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net