Condiții îngrozitoare găsite într-un alt cămin de seniori, din sectorul 5. Cristian Popescu Piedone: „Nici într-un WC public nu miroase așa"

Neregulile continuă să apară la mai multe cămine de vârstnici din țară. Un nou azil al groazei, care nu avea licență, a fost găsit în Sectorul 5 al Bucureștiului, după un control făcut de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și de prefectul Capitalei, Diana Artene.

Cristian Popescu Piedone e șocat de condițiile găsite în cămin Foto: Facebook
Cristian Popescu Piedone e șocat de condițiile găsite în cămin Foto: Facebook

Căminul nu avea autorizație de funcționare 

Controlul a avut loc sâmbătă, 15 iulie 2023, în Sectorul 5 din București, iar căminul nu avea nici măcar una din autorizațiile necesare funcționării. În urma descoperirii, s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin.

Cristian Popescu Piedone: „Nici într-un WC public nu miroase așa"

15 dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea, scrie Antena3CNN.ro. „Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini", a spus Cristian Popescu Piedone.

Un bătrân a fost trimis acasă din azil, de teama controalelor

Un bătrân, din Botoșani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost trimis acasă de la azil, de teama controalelor. Acesta a fost găsit în stare deplorabilă de un vecin. Bărbatul de 67 de ani a fost lăsat într-un apartament, până când o femeie l-a găsit pe jos, în stare gravă.

„După ce trece controlul, să-l duc înapoi”, asta a spus fiul vârstnicului că au fost indicațiile angajaților căminului în care se afla tatăl său. Starea i-a șocat până și pe medici.  

„Pacientul, în vârstă de 67 de ani, sex masculin, a fost adus la urgență de către echipaj de ambulanță, acesta fiind solicitat de către vecini. Pacientul prezenta o stare de igienă precară, cu o stare de nutriție destul de afectată, antecedente personale semnificative.  

Pacient cu accident vascular sechelar staționar la pat. S-a efectuat toaletarea, investigarea pacientului din punct de vedere clinic și paraclinic, cu stabilizarea Iui din punct de vedere al nutriţiei, pe cale parenterală. Ulterior s-a decis internarea lui pe o secţie medicală, find încadrat ca și caz social”,  a precizat Ramona Guraliuc, medic șef UPU Botoșani.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net