Consilierul judeţean din Vaslui condamnat pentru trafic de minore a demisionat

Ultima actualizare:

    Cristian Turcu a demisionat doar din funcţia de consilier judeţeanFoto: adevarul.ro
Cristian Turcu a demisionat doar din funcţia de consilier judeţeanFoto: adevarul.ro

Cristian Turcu, fost condamnat pentru trafic de minore învestit consilier judeţean în Vaslui, la începutul săptămânii, a demisionat din această funcție.

Anunţul privind demisia din funcţie a consilierului judeţean Cristian Turcu a fost făcut, la B1TV, de preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, scrie adevarul.ro. Acesta a încercat să explice situaţia consilierul ALDE, care în trecut a fost condamnat pentru trafic de minore. „Nimeni nu s-a interesat atunci (în campania electorală n.r.), cetăţenii i-au acordat votul. Domnul Turcu şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean. Orice om mai poate şi greşi. Înţeleg că preşedintele CJ Ilfov a fost condamnat penal şi reabilitat, aşa am informaţii, aşa că un umil consilier judeţean...” a afirmat Dumitru Buzatu la B1TV. 

Ulterior, preşedintele CJ Vaslui a admis că „toţi oamenii care sunt trecuţi pe liste” toţi oamenii care sunt trecuţi pe liste, ar trebui analizaţi. „N-a ştiut domnul Tăriceanu de toate candidaturile aflate pe listele partidului în cele 40 de judeţe Candidaturile sunt luate din randul oamenilor care au un pic de iniţiativă şi doresc să se implice. Nu doresc numai savanţii, geniile”, a completat Dumitru Buzatu. 

A rămas consilier personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui  

Fost traficant de minore, Cristian Turcu a demisionat doar din funcţia de consilier judeţean. El ar fi rămas în continuarea consilier personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian (ALDE). Informaţia privind menţinerea ca funcţionar în cadrul CJ Vaslui, nu a fost, deocamdată, confirmată de oficialii instituţiei.

Cristian Turcu, candidat pe listele ALDE pentru un post de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Vaslui a fost validat în funcţie pe 9 noiembrie, după ce alţi candidaţi, aflaţi în faţa sa pe listă au renunţat la mandat. Pe lângă postul de consilier judeţean, Turcu a fost ales şi în comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii şi învăţământ. 

Condamnat la 3 ani cu suspendare 

În 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia. Sentinţa a rămas definitivă, iar în 2016, Cristian Turcu a înaintat o solicitare Tribunalului Vaslui prin care a cerut reabilitarea. Fiind îndeplinite condiţiile de legalitate, solicitarea a fost admisă de instanţă, astfel că din 2016, cazierul lui Cristian Turcu este curat. 

Citește și: 

Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean! Va face parte din comisia de protecție socială

Cristian Rizea, dat în urmărire internaţională, a fost localizat. Unde s-ar ascunde politicianul

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net