Controlul rovinietei 2020. Alte două camere de supraveghere au fost amplasate. În total, sunt 108

Ultima actualizare:

    108 camere pentru rovinietă sunt amplasate pe drumurile din România
108 camere pentru rovinietă sunt amplasate pe drumurile din România

Nu plecați la drum fara rovinietă! Şoferii sunt vânaţi cu 108 camere video. Ultimele două au fost puse în funcțiune începând de astăzi, 25 august.

Cumpăraţi-vă rovinietă! Altfel, sunteţi buni de plată. Autorităţile au împânzit drumurile patriei cu camere de supraveghere, montate special ca să-i dea de gol pe şoferii care circulă în afara oraşului fără să plătească taxa de drum.

Anul trecut, nu mai puțin de 50 de milioane de euro au venit la Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) din amenzi de rovinietă, astfel că instituția a amplasat alte două camere în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăs și Vulcani.

Acestea sunt funcționale începând din 25 august.

CNAIR dispune acum de 108 puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi, după ce a investit constat în ele din 2013 și până în prezent. Camerele fixe se află pe drumurile naționale și autostrăzi, în principal pe DN1, DN2, DN 2B, DN6, DN11, DN12, DN15, DN 24, DN 66, DN 73, A3. În timp ce alte 14 există în zona punctelor de trecere a frontierei.

Cum funcționează camerele pentru rovinietă

Imediat ce ai trecut prin dreptul camerei, sistemul informatic a scanat numărul de înamtriculare și automat l-a introdus în baza de date entru verificare.

Dacă nu apari cu taxa achitată, angajatul care urmărește este avertizat.

Procesul verbal poate fi trimis către proprietarul autoturismului în maximum 6 luni. După, amenda se prescrie.  

Cât costă rovinieta și cât dai pe amendă

Amenda este cuprinsă între 250 și 4.500 de lei. Posesorii de autoturisme vor primi amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei, în timp ce pentru vehiculele de transport de marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone sunt între 3.000 și 4.500 de lei.

Dar scapi mai ieftini dacă o plătești! Tarifele rovinietei sunt de trei euro pentru șapte zile, șapte euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni, pentru o mașină mică.

În cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală admisibilă tehnic (MTMA) mai mică sau egală cu 3,5 tone, prețurile variază de la șase euro pentru șapte zile, la 16 euro pentru 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile și 96 de euro pentru 12 luni.

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone tarifele sunt de patru euro pentru o zi, 16 euro pentru șapte zile, 32 de euro pentru 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile și 320 de euro pentru 12 luni.

Unde verifici dacă ai rovinietă valabilă

Dacă ai uitat când expiră, poți accesa portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro.

Tot ce trebuie să faci este să introduci datele vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și îți apare data.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/cum-platesti-prin-sms-taxa-de-pod-de-la-fetesti

https://www.click.ro/news/national/aparut-aplicatia-pentru-rovinieta-iata-cum-o-utilizezi

https://www.click.ro/news/national/teapa-cu-rovinieta-aveti-grija-de-unde-o-cumparati

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net