Copiii din familiile normale ajung departe
Un studiu realizat în Regatul Unit a confirmat faptul că micuţii care au fost crescuţi într-o familie normală au evoluat mai frumos şi s-au integrat bine în societate.
La finele lui 2008, un studiu realizat pe 2.501 familii din SUA arăta că 40% din băieţii crescuţi de cuplurile divorţate au mai multe şanse să aibă succes în viaţă, decât micuţii educaţi într-o familie normală. În ceea ce priveşte fetele, rezultatele statisticilor erau înfiorătoare: 82% din ele ajungeau să renunţe la şcoală încă dinainte de liceu şi 28% rămâneau gravide înainte de a împlini 16 ani.
Recent, statisticienii britanici au analizat situaţia din 40.000 de case şi au descoperit exact contrariul. “Diferenţa dintre cele două studii este produsă de saltul tehnologic şi schimbarea radicală a modelelor sociale, a influenţelor culturale şi spirituale din ultimii 8 ani”, a declarat pentru Daily Mail profesorul Gordon Harold, coordonatorul studiului. Specialiştii britanici au sesizat diferenţa dintre copiii crescuţi de un cuplu căsătorit, de un cuplu care trăieşte în concubinaj şi cei crescuţi de un singur părinte. Până la vârsta de 12 ani, copiii din prima categorie înmagazinează cu până la 33% mai multe informaţii decât copiii crescuţi de un singur părinte. Nivelul de fericire este net superior şi până la 9 ani, evoluţia cognitivă este net superioară copiilor care se dezvoltă într-o familie cu probleme. În perioada adolescenţei, copiii crescuţi în ocncubinaj sau de un singur părinte sunt la un pas să renunţe la şcoală, în timp ce micuţii din prima categorie sunt conştienţi de propriul proces de educare.