Copil de 11 ani dintr-un centru de plasament din Brașov, lăsat de asistenții sociali 14 ore cu mâna ruptă

Ultima actualizare:

    Un mort și patru răniți după coliziunea frontală dintre două autoturisme pe un drum județean din NeamțFoto: Arhivă Click!
Un mort și patru răniți după coliziunea frontală dintre două autoturisme pe un drum județean din NeamțFoto: Arhivă Click!

Un copil de 11 ani de la Casa de Tip Familial Dale din Săcele a suferit o fractură deschisă la o mână, dar a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale la 14 ore de la incident. Dacă, într-adevăr, a fost neglijența asistenților sociali se va decide în urma anchetei declanșate la centrul de plasament.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere Braşov a dezvăluit că, săptămâna trecută, joi seara, un copil de 11 ani de la Casa Dale din Săcele şi-a rupt mâna. Doi angajaţi ai Protecţiei Copilului erau de serviciu în acel moment, însă gemetele de durere ale micuţului şi lacrimile acestuia se pare că nu le-au stârnit nici măcar atenţia. Abia vineri dimineaţa, în jurul orei 10,00, la mai bine de 14 ore de la producerea accidentului, angajaţii centrului au sunat la 112 şi o ambulanţă SMURD a venit să-l preia pe băieţel, scrie adevarul.ro

Medicii i-au gipsat brațul  

Medicul care a examinat copilul a stabilit că este o urgenţă de grad zero şi a transportat copilul la serviciul UPU al Spitalului de Copii Braşov. După ce a primit îngrijirile medicale necesare, micuţului i-a fost pus un aparat gipsat pe antebraţul mâinii stângi.

„Cum este posibil aşa ceva? Ce au făcut angajaţii care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut şefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacţionezi, în niciun fel şi să nu faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic! Într-o instituţie cu numeroşi angajaţi cercetaţi penal, unii condamnaţi definitiv, alţii trimişi în judecată, o instituţie în care copiii sunt violaţi, abuzaţi sexual, bătuţi, umiliţi, înfometaţi, ce aşteptări poţi să ai!?”, a declarat preşedintele ASUM Braşov, Ionel Spătaru. 

Protecţiei Copilului confirmă cazul  

DGASPC Braşov a confirmat existența cazului, însă a descries altfel faptele: „Este vorba despre un caz petrecut la data de 15.04.2021, la CTF Dale. Doi dintre copii s-au jucat, unul dintre ei a căzut şi s-a lovit la mână. În seara respectivă, niciunul dintre cei implicaţi nu a anunţat personalul de serviciu, aflat în alte încăperi ale casei de tip familial. A doua zi dimineaţă, copilul a spus educatorului de serviciu că îl doare mâna. A fost anunţat imediat asistentul medical, care a evaluat situaţia copilului. Ulterior, a fost apelat serviciul de urgenţă 112. Copilul a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital, unde s-a constatat fractura mâinii. I s-a aplicat o atelă gipsată şi, câteva ore mai târziu, s-a întors în casa de tip familial.”.  

Acuzații grave la adresa DGASPC Braşov      

Având în vedere că numărul camerelor din Casa Dale este de 3, nu se poate vorbi despre o casă foarte mare, cu mulţi copii, în care asistenţii sociali să fie foarte departe şi să nu audă ţipetele de durere ale micuţului. Faptul că acei copii nu au fost verificați seara, înainte de culcare, de către persoanele plătite să îi îngrijească ridică semne de întrebare.

„Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a dispus verificarea acestui caz”, a transmis DGASPC Braşov. 

Citește și: 

Anchetă în Gorj după ce trei fete de la orfelinat au rămas gravide

Cum s-a vindecat Nadine după bătăile și umilințele de la orfelinat

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net