Copil de 14 ani din Vaslui, ucis de propriul tată cu satârul de tăiat porcul 

Ultima actualizare:

Bestie cu chip de om...În loc să îl protejeze și să îl învețe doar de bine, un tată mort de beat și-a înjunghiat mortal băiatul în vârstă de 14 ani. Abominabila faptă a avut loc în satul Ivănești, comuna Pădureni, iar victima este Andrei, un băiat care a murit pentru că tatăl său și-a băut mințile, și-a pierdut cumpătul și orbit de furie i-a devenit călău. 

Copilul ucis de tatăl beat în comuna Pădureni din Vaslui
Degeaba s-au chinuit salvatorii să îl țină în viață pe Andrei, tatăl îl ucisese. Foto: vremeanoua.ro

 Criminalul și-a atacat fiul cu satârul cu care voia să taie un porc. Lama ascuțită i-a atins copilului un vas de sânge important, motiv pentru care s-a instalat rapid șocul hemoragic după cum relatează vremeanoua.ro. Andrei s-a stins în brațele cadrelor medicale de la Ambulanță, în timp ce oamenii din jur,  murmurau rugăciuni și plângeau în lacrimi rugându-se Cerului pentru ca băiatul să fie salvat.

Criminalul nu a putut vorbi din cauza beției

Degeaba, căci decesul a fost declarat puțin după ora 16:00. Alcoolicul transformat în călău pentru propriul copil era atât de beat, încât criminaliștii veniți la locul faptei nici nu au avut cu cine vorbi. De doi ani copilul rămăsese doar cu tatăl, Gigel Manta, după ce mama lui murise în urma unei boli grave. Avea și o soră mai mare care pentru a scăpa de tatăl abuziv se măritase devreme și plecase de acasă.

Autoritățile, surde și mute cum copilul era terorizat acasă

Incompetență, nepăsare sau amândouă laolaltă? Autoritățile comunei Pădureni nu se consideră vinovate cu nimic pentru că au permis să se ajungă la o asemenea tragedie. Primarul Temistocle Diaconu de la PSD este jupânul localității de peste 30 de ani și susține că asistenta socială de la Primărie mai trecea pe la acest copil, după ce i-a murit mama, dar i se părea că „totul e bine”.

Într-o noapte însă, în urma unei bătăi mai crâncene, copilul a ajuns în atenția DGASPC Vaslui, unde ar fi petrecut doar câteva zile au povestit sătenii. Primarul explică cum de a ajuns foarte repede copilul înapoi lângă bestia de tată.

”Știu că tatăl său, acest Gigel Manta, a luat-o pe bunica din Leoiști și au mers la centru și l-au luat acasă. Asistenta socială a mai monitorizat cazul, dar nimeni nu a putut să prevadă că el va face așa ceva. Era, într-adevăr, agresiv la băutură. Și parcă un pic dezechilibrat mintal, dar chiar și așa nu te așteptai să își omoare propriul copil”, a susținut primarul Temistocle Diaconu pentru vremeanoua.ro

Ce trebuie să știți despre locul crimei

Crima șocantă s-a petrecut în comuna Pădureni, o localitate cu 4028 de suflete, situată la doar 5 kilometri de orașul Huși. Comuna este formată din nu mai puțin de 8 sate: Ivănești, Căpotești, Davidești, Leoști, Pădureni (reședința), Rusca, Todireni și Văleni. În primul dintre acestea a avut loc teribila crimă.

Cine este primarul din Pădurenii de Vaslui

Te­mistocle Diaconu a fost înainte de 1989 învă­ță­tor și director al „Căminului Cultural Pădureni”, pentru meritele sale deosebite fiind recompensat, la acea vreme, cu Ordinul „Meritul Cultural” scria formula-as.ro în iulie 2021. Cu An­samblul „Stejărelul”, înființat încă din 1973,Temistocle a colindat lumea când alții doar visau așa-ceva. De profesie omul nostru este învățător! Într-un interviu acordat publicației, edilul vorbea de faptul că ”m-am putut baza mereu pe înțelepciunea oamenilor din comună”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net