Coronavirus în România, 19 ianuarie 2022. A doua zi la rând cu peste 16.000 de cazuri noi

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Coronavirus în România, 19 ianuarie 2022. Este a doua zi la rând cu peste 16.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România.

coronavirus romania 19 decembrie 2021 jpg

Grupul de Comunicare strategică a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 150 mai puțin decât marți. În total, până miercuri, 19 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.944.916 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19).

Județul Cluj se apropie de un coeficient de infectare raportat la 14 zile de 10 cazuri noi la mia de locuitori. Județele Timiș și Suceava au depășit pragul de 7, iar Ilfov și municipiul București au peste 6 cazuri noi la mia de locuitori.

image

Coronavirus în România, 19 ianuarie 2022. Au fost raportate 58 de decese

În intervalul 18.01.2022 (10:00) – 19.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 58 de decese (31 bărbați și 27 femei).

Din totalul de 58 de pacienți decedați, 51 au fost nevaccinați și 7 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între  grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani și prezentau comorbidități.

Marți seară managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a vorbit despre probabilitatea ca în această unitate spitalicească să se fi înregistrat primul deces al unei persoane infectate cu Omicron de la noi.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani, nevaccinată, care prezenta mai multe comorbidități, printre care diabet zaharat și obezitate.

Coronavirus în România, 19 ianuarie 2022. Peste 500 de pacienți internați la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.534, cu 316 mai mult decât marți. De asemenea, la ATI  sunt internate 530 de persoane, cu 43 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 530 de pacienți internați la ATI, 57 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 387 sunt minori, 374 fiind internați în secții, cu 37 mai mult decât marți și 13 la ATI, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară.

Coronavirus în România, 19 ianuarie 2022. Numărul de cazuri noi se dublează de la o zi la alta

Ceea ce este mai îngrijorător este că asistăm la o răspândire foarte rapidă în rândul copiilor și, de asemenea, la o creștere a numărului de minori internați în secțiile Covid.

Medicul Mihai Craiu avertizează că din ce în ce mai mulți copii sunt confirmați cu Covid-19. Din fericire, în majoritatea cazurilor, simptomele nu sunt grave.

„Suntem plini! La noi la Urgență, azi noapte, din cele 100 de teste rapide, un sfert au fost pozitive. Suntem plini, ce să zic”, a dezvăluit marți dr. Mihai Craiu, medic în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, în cadrul unei dezbateri online organizate de „Salvați Copiii”.

Specialistul estimează că numărul de noi infectări în rândul copiilor va crește în perioada următoare, dar că situația nu va fi gravă. „Acolo unde școlile funcționează fără testare, fără respectarea normelor, este posibil să vedem o creștere spectaculoasă a cazurilor. Însă e o disproporție enormă între contagiozitatea Omicron și severitatea relativ redusă pe care o dă. Nu severitatea este problema acum. Totuși, mă gândesc la ce o să vedem peste o lună, când o să apară sindroamele de inflamație multisistemică – un efect al trecerii prin boală. Ce va fi mai greu pentru medicii pediatri va veni peste o lună”, atrage atenția dr. Mihai Craiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net