Coronavirus în România, 20 ianuarie 2022. Peste 19.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Coronavirus în România, 20 ianuarie 2022. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 19.000 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost raportate 43 de decese.

piata obor masuri coronavirus id165184 inquam photos george calin 1 jpeg

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.105 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.495 mai mult decât miercuri, anunță Grupul de COmunicare Strategică.

Astfel, în total, până joi, 20 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.964.021 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19).

În județul Cluj, coeficiențul de infectare calculat la 14 zile a ajuns la 10,58 cazuri noi la mia de locuitori. În municipiul București a fost depășit pragul de 7 cazuri noi la mia de locuitori.

image

Coronavirus în România, 20 ianuarie. Au fost raportate 43 de decese

În intervalul 19.01.2022 (10:00) – 20.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (17 bărbați și 26 femei). Din totalul de 43 de pacienți decedați, 37 au fost nevaccinați și 6 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între  grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. 5 pacienți vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iau un pacient nu prezenta conorbidități.

Coronavirus în România, 20 ianuarie. Crește numărul pacienților din spitalele Covid

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.945, cu 411 mai mult decât miercuri. De asemenea, la ATI  sunt internate 547 de persoane, cu 17 mai mult decât miercuri. Dintre cei 547 de pacienți internați la ATI, 63 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 414 sunt minori, 401 fiind internați în secții, cu 27 mai mult decât în ziua anterioară. 13 minori sunt internați la ATI, la fel ca miercuri.

Coronavirus România, 20 ianuarie: Omicron, dominantă în marile oraşe

Varianta Omicron este deja dominantă în marile oraşe din România. Specialiştii au ajuns la concluzia că noua tulpină a pus stăpânire pe ţară, cu o pondere de 79%. Judeţul Cluj, care are şi cea mai mare incidenţă, are cel mai mare procentaj de cazuri Omicron: 96%. Este urmat de Timişoara, cu 73% şi Bucureşti şi Ilfov, cu 72%.

Coronavirus România, 20 ianuarie: Explozie de cazuri în rândurl copiilor

Explozia de cazuri de coronavirus va ajunge să afecteze şi copiii, mai ales că ei intră în contact direct unii cu alţii, la şcoală. Doctorul Mihai Craiu, medic în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, a declarat că numărul de cazuri la copii va creşte exponential. El a subliniat că lipsa testării din şcoli şi nerespectarea normelor va duce la îmbolnăviri masine în rândul celor mici, care poate vor fi asimptomatice, dar care vor lăsa urme în corpul copiilor.

„Acolo unde școlile funcționează fără testare, fără respectarea normelor, este posibil să vedem o creștere spectaculoasă a cazurilor. Însă e o disproporție enormă între contagiozitatea Omicron și severitatea relativ redusă pe care o dă. Nu severitatea este problema acum. Totuși, mă gândesc la ce o să vedem peste o lună, când o să apară sindroamele de inflamație multisistemică – un efect al trecerii prin boală. Ce va fi mai greu pentru medicii pediatri va veni peste o lună”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net