Bolnavii de COVID, liberi s─â circule pe strad─â

#Coronavirus 19 ianuarie 2022

Cu toate c─â legea ├«i oblig─â pe cei confirma╚Ťi pozitiv, cu forme u╚Öoare, s─â stea acas─â ├«n izolare, tot legea le ofer─â ÔÇ×porti╚ŤeÔÇŁ de a ie╚Öi nestingheri╚Ťi din case. Ba chiar de a c─âl─âtori cu taxiul sau cu mijloacele de transport ├«n comun. Asta deoarece, ├«n valul 5, autorit─â╚Ťile au decis s─â ├«nfiin╚Ťeze centre de evaluare pentru bolnavii cu forme u╚Öoare ╚Öi medii, la care se pot prezenta singuri, doar cu dovada rezultatului pozitiv al unui test COVID.

image
Legea nu impune CU CE trebuie s─â mearg─â pacientul infectat la centrul de evaluare

Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii estimeaz─â c─â vor fi deschise circa 230 de centre la nivel na╚Ťional ╚Öi c─â va fi o hart─â interactiv─â, astfel ├«nc├ót oamenii s─â ╚Ötie care e cel mai apropiat. Cum ajunge la acel centru nu e foarte clar. ÔÇ×P├ón─â acum, nu aveai voie s─â ie╚Öi din cas─â dec├ót cu ambulan╚Ťa, pentru a te duce la spital. Acum te po╚Ťi duce la centrul de evaluare cu propria ma╚Öin─â, sau rogi un prieten care a f─âcut COVID s─â te duc─â, sau po╚Ťi merge pe jos. ├Än ordinul 1513/2020, actualizat, este doar o recomandare de a se evita utilizarea transportului ├«n comun, f─âr─â a interzice explicit acest lucruÔÇŁ, explic─â pentru Click! Raluca Zoi╚Ťanu, pre╚Öedintele Federa╚Ťiei Na╚Ťionale a Patronatelor Medicilor de Familie. Cea mai corect─â solu╚Ťie pentru cei care nu au ma╚Öin─â ╚Öi vor s─â ajung─â la un centru de evaluare este s─â sune la 112 sau la DSP ╚Öi s─â cear─â o ambulan╚Ť─â.

╚śi persoanele aflate ├«n carantin─â, suspecte de COVID, pot merge s─â se testeze gratuit la medicul de familie. Astfel, ╚Öi acestea au voie, conform legii, s─â p─âr─âseasc─â domiciliul ╚Öi s─â circule pe strad─â. Medicii de familie spun c─â nu le e team─â s─â intre ├«n contact cu persoane posibil infectate. ÔÇ×Intram ╚Öi ├«nainte ├«n contact cu bolnavi. De c├óte ori nu au venit la cabinet oameni infecta╚Ťi, spun├óndu-ne abia la finalul consulta╚Ťiei c─â sunt ┬źun pic r─âci╚Ťi┬╗?! Dar noi suntem vaccina╚Ťi ╚Öi riscurile de a face o form─â grav─â de boal─â sunt mici. Pentru protec╚Ťia celorlal╚Ťi pacien╚Ťi, recomand─âm colegilor medici s─â programeze test─ârile fie la ├«nceputul programului, fie la sf├ór╚Öit, ideal ├«ntr-un spa╚Ťiu dedicat, separat de cabinetul de consulta╚ŤiiÔÇŁ, mai spune dr. Raluca Zoi╚Ťanu.

cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg