Corup╚Ťia din vama de la Giurgiule╚Öti: presa italian─â dezv─âluie c─â se dau ╚Öi 3.000 de euro mit─â pentru un autocar

image
Foto: adevarul.ro

Informa╚Ťiile publicate de ziarul ÔÇŁIl GiornaleÔÇŁ sunt negate vehement de c─âtre oficialii rom├óni. Italienii spun c─â exist─â o re╚Ťea interna╚Ťional─â care ajut─â diver╚Öi cet─â╚Ťeni s─â tranziteze Rom├ónia ocolind m─âsurile de prevenire a pandemiei de COVID-19.

Ar fi vorba despre o re┼úea de infrac┼úionalitate interna┼úional─â, care contra unor ┼čp─âgi mici, dar numeroase, reu┼če┼čte s─â treac─â mii de oameni zilnic peste frontierele din partea estic─â ┼či central─â a Europei, ocolind toate m─âsurile de prevenire a pandemiei de Covid-19. ÔÇŁIl GiornaleÔÇŁ citeaz─â o serie de martori cu cet─â┼úenie moldoveneasc─â ┼či afirm─â c─â este vorba de un fenomen, nu de cazuri izolate, sumele care ajung ├«n buzunarele vame┼čilor de la Giurgiule┼čti, jude┼úul Gala┼úi fiind fabuloase.

Traficul, f─âcut ├«n urma anun╚Ťurilor pe internet

ÔÇ×Acest trafic ilicit nu este ├«n nici un caz ascuns, dimpotriv─â, are o publicitate explicit─â. ┬źTransport pasageri si colete┬╗ poate fi citit at├ót pe unele pagini de Facebook, c├ót ┼či pe c─âr┼úi de vizit─â distribuite ├«ntre cet─â┼úeni, completate cu numere de telefon (italiene ┼či moldovene┼čti) ┼či rute ilustrate, ca ├«ntr-un fel de agen┼úie de turism. Destina┼úii obi┼čnuite ├«n ┬źCizm─â┬╗ sunt nu numai Roma, ci ┼či Milano, Trento, Padova, Treviso ┼či Belluno. Pentru a putea folosi serviciul sunt suficien┼úi 100 de euroÔÇŁ, scrie publica┼úia italian─â, citat─â de adevarul.ro.

Ziari╚Ötii italieni mai spun c─â pia┼úa Ezio Tarantelli, o zon─â la sud de Roma, nu departe de Tor di Valle, este locul unde se ├«ncheie cursa a multor autobuze cu pl─âci de ├«nmatriculare moldovene┼čti. Se pare c─â ┼čoferii de autocare recunosc c─â afacerea le merge din plin c├ót─â vreme din cauza pandemiei cursele aeriene dintre Rom├ónia ┼či Italia sunt suspendate. ÔÇ×┬źSuntem aici toat─â s├ómb─ât─â ┼či duminic─â p├ón─â la 14:00┬╗, spune unul dintre ┼čoferi, cu relativ calm. ┬źDa, zborurile sunt ├«nchise, este adev─ârat. Dar cu autobuzul putem intra┬╗. Toate la pre┼úuri accesibile. ┬ź100 de euro, iar persoana r─âm├óne aici, pute┼úi pl─âti ┼či la sosire. Plec─âm miercuri din centrul ora┼čului Chi┼čin─âu, dup─â 36 de ore ajungem la Roma, Anagnina, ├«ntre 14:00 ┼či 8:00┬╗, explic─â un ╚Öofer pentru ÔÇŁIl GiornaleÔÇŁ.

Vama Giurgiule╚Öti, ÔÇŁsingurul obstacolÔÇŁ

ÔÇ×Singurul obstacol posibil ├«nt├ólnit de c─âl─âtori, dup─â cum am men┼úionat anterior, poate fi doar  controlul la frontiera Giurgiule┼čti, la grani┼úa Moldovei cu Rom├ónia, dar unii gardieni accept─â bani pentru a trece cu vederea ├«nc─âlcarea. ┬źPot fi 50 de euro, dar ┼či mai mult, depinde de agent ┼či de c├ót de mult decide ┼čoferul s─â pun─â ├«n buzunar. Vorbim despre cel pu┼úin 3.000i de euro care intr─â ├«n buzunarele ofi┼úerului vamal la fiecare autocar. ┼×i dup─â ce intri ├«n Europa nu exist─â niciun alt filtru, autobuzele nu sunt niciodat─â oprite┬╗ÔÇŁ, au dezv─âluit o serie de c─âl─âtori ziari┼čtilor de la publica┼úia italian─â amintit─â.

Autorit─â╚Ťile rom├óne neag─â

Autorit─â┼úile rom├óne au contrazis informa┼úiile transmise de presa italian─â, categorisindu-le ÔÇ×bazate pe informa┼úii false ┼či exager─âriÔÇŁ. Totu┼či, ├«n ultimii cinci ani  nu mai pu┼úin de 7 angaja┼úi din punctul de trecere a frontierei Giugiule┼čti (fie ei lucr─âtori ai Poli┼úiei de Frontier─â sau angaja┼úi ai Direc┼úiei Vamale) au fost investiga┼úi ├«n dosare legate de infrac┼úiuni de corup┼úie, patru dintre acestea dosare penale sold├óndu-se cu trimiterea ├«n judecat─â, iar ├«n dou─â dintre ele s-a ajuns deja la condamn─âri.

Citește și:

Au dat 15.000 de euro ca să intre în România

Incredibil! ├Än ce loc a primit 7.000 de euro un poli╚Ťist

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
foto 1   Cristina Spatar JPG
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn