Cresc taxele și impozitele românilor? Ce se va întampla anul acesta

Ultima actualizare:

Premierul Nicoale Ciucă a venit cu vești importante privind impozitele și taxele românilor. Pe fondul unor probleme economice tot mai mari și a inflației galopante, prim-ministrul a transmis un mesaj categoric în timpul unui briefing de presă.

Ce se întâmplă anul acesta cu taxele și impozitele?
Ce se întâmplă anul acesta cu taxele și impozitele?

Nicolae Ciucă a adus un pic de liniște în sufletul și în portofelul românilor. Miercuri, 18 mai, premierul a ținut să precizeze faptul că anul acesta va fi modificat simstemul de impozitare și nici nu vom avea taxe noi.

„Nu vom schimba sistemul fiscal peste noapte. Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare trebuie să căutăm soluții pentru a ajunge la aceea optimizare fiscală”, a declarat premierul României.

Cresc taxele și impozitele românilor? Nicolae Ciucă: „Nu vom schimba sistemul fiscal peste noapte”

În cadrul conferinței de presă de miercuri, premierul a fost întrebat și despre renunțarea la cota unică și trecerea la impozitarea progresivă. Pe această temă fierbinte în ultimele 24 de ore, prim-ministrul României a refuzat să ofere detalii susținând că așteaptă soluțiile propuse de Ministerul Finanțelor.

„Vă rog să așteptați și vom vorbi despre toate acestea când se vor finaliza lucrurile la Ministerul Finanțelo”,  a spus Nicolae Ciucă.

Afirmațiile premierului contrazic speculațiile consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Recent, acesta atrăgea atenția că ne îndreptăm spre impozite mai mari.

„Ne vom îndrepta inevitabil, este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, către impozite mai mari pentru că la această oră suntem ţara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Avem venituri de 27% şi dorinţă de cheltuieli de 40%”, a transmis Adrian Vasilescu.

Totodată, consilierul guvernatorului BNR a explicat că e greu să faci creşteri de impozit pentru că „şi aşa populaţia este sleită de inflaţie și puterea de cumpărare a scăzut”. Potrivit datelor prezentate săptămâna trecută, Banca Naţională a României (BNR) se așteaptă la o inflaţie de 12,5% pentru finalul acestui an.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net