Crește numărul angajaților la stat. Unde ai putea să-ți găsești un loc de muncă

Numărul angajaţilor la stat a crescut vertiginos de la o lună la alta, iar trendul se va menține și pe viitor ca urmare a reorganizării şi înfiinţării unor instituţii. Reversul medaliei: deși mulți romni își vor găsi un loc de muncă, valul de angajări va pune presiune și mai mare pe buget. 

image

Potrivit informaţiilor furnizate oficial de Ministerul Finanţelor Publice  numărul de angajaţi la stat crește de la o lună la alta. Astfel, sacă în luna septembrie numărul angajaţilor la stat era de 1.233.386 de persoane, în octombrie numărul lor a crescut cu aproximativ 20.000, până la 1.253.365, iar în noiembrie a ajuns la 1.258.810 persoane.

Unde s-au făcut cele mai multe angajări

O comparaţie între octombrie şi noiembrie arată că cele mai multe angajări au fost făcute în instituţii finanţate din venituri proprii, obţinute prin contracte cu ministere sau instituţii de stat (1.500 de persoane în unităţi sanitare sau instituţii de învăţământ superioare), în administraţia publică locală (1.443 de angajaţi în plus), la instituţii finanţate integral din bugetele asigurărilor de stat (1.005 în plus), la Ministerul Apărării Naţionale (1.036 persoane în plus), Ministerul Educaţiei (580 de persoane în plus) şi Secretariatul General al Guvernului (70 de angajaţi în plus). 

De altfel, potrivit unor surse guvernamentale, creşterile constante au fost mai ales în zona sanitară, unde a fost necesar personal care să se ocupe de gestionarea pandemiei, însă şi în administraţia publică locală (circa 1.200 de oameni mai mulţi în octombrie, faţă de septembrie), acolo unde aleşii şi reprezentanţii guvernului în teritoriu au deschis periodic uşile pentru noi angajaţi.

Bode: ministerul de interne are nevoie de mii de oameni 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că instituţia pe care o conduce are nevoie de mii de angajaţi, pentru că plecările din ultimii cinci ani ajung la 30.000 de lei. De aceea, instituţia apelează la angajări din surse externe, sunt organizate concursuri de avansare a 2.000 de persoane de la subofiţeri la ofiţeri, dar şi suplimentarea locurilor în unităţile de pregătire cu 2.400 la nivel naţional.

Și la Autoritatea Vamală Română se caută personal. Instituția va avea în plus cu 400 de persoane peste numărul de angajaţi preluaţi de la Direcţia Generală a Vămilor.

Prin reorganizarea anumitor instituţii centrale, au fost create noi locuri de muncă în ministere. De exemplu, la Ministerul Muncii, deşi a rămas fără componenta Familie, aflată acum la un minister distinct, numărul poziţiilor în instituţie a fost mărit de la 323 la 382, aşadar cu 60 de funcţii, dacă luăm în considerare şi înfiinţarea unei noi funcţii de secretar general-adjunct.

Citește continuarea pe Adevărul

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net