Cre╚Öte num─ârul angaja╚Ťilor la stat. Unde ai putea s─â-╚Ťi g─âse╚Öti un loc de munc─â

27 ianuarie 2022

Num─ârul angaja┼úilor la stat a crescut vertiginos de la o lun─â la alta, iar trendul se va men╚Ťine ╚Öi pe viitor ca urmare a reorganiz─ârii ┼či ├«nfiin┼ú─ârii unor institu┼úii. Reversul medaliei: de╚Öi mul╚Ťi romni ├«╚Öi vor g─âsi un loc de munc─â, valul de angaj─âri va pune presiune ╚Öi mai mare pe buget. 

image

Potrivit informa┼úiilor furnizate oficial de Ministerul Finan┼úelor Publice  num─ârul de angaja┼úi la stat cre╚Öte de la o lun─â la alta. Astfel, sac─â ├«n luna septembrie num─ârul angaja┼úilor la stat era de 1.233.386 de persoane, ├«n octombrie num─ârul lor a crescut cu aproximativ 20.000, p├ón─â la 1.253.365, iar ├«n noiembrie a ajuns la 1.258.810 persoane.

Unde s-au f─âcut cele mai multe angaj─âri

O compara┼úie ├«ntre octombrie ┼či noiembrie arat─â c─â cele mai multe angaj─âri au fost f─âcute ├«n institu┼úii finan┼úate din venituri proprii, ob┼úinute prin contracte cu ministere sau institu┼úii de stat (1.500 de persoane ├«n unit─â┼úi sanitare sau institu┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superioare), ├«n administra┼úia public─â local─â (1.443 de angaja┼úi ├«n plus), la institu┼úii finan┼úate integral din bugetele asigur─ârilor de stat (1.005 ├«n plus), la Ministerul Ap─âr─ârii Na┼úionale (1.036 persoane ├«n plus), Ministerul Educa┼úiei (580 de persoane ├«n plus) ┼či Secretariatul General al Guvernului (70 de angaja┼úi ├«n plus). 

De altfel, potrivit unor surse guvernamentale, cre┼čterile constante au fost mai ales ├«n zona sanitar─â, unde a fost necesar personal care s─â se ocupe de gestionarea pandemiei, ├«ns─â ┼či ├«n administra┼úia public─â local─â (circa 1.200 de oameni mai mul┼úi ├«n octombrie, fa┼ú─â de septembrie), acolo unde ale┼čii ┼či reprezentan┼úii guvernului ├«n teritoriu au deschis periodic u┼čile pentru noi angaja┼úi.

Bode: ministerul de interne are nevoie de mii de oameni 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat c─â institu┼úia pe care o conduce are nevoie de mii de angaja┼úi, pentru c─â plec─ârile din ultimii cinci ani ajung la 30.000 de lei. De aceea, institu┼úia apeleaz─â la angaj─âri din surse externe, sunt organizate concursuri de avansare a 2.000 de persoane de la subofi┼úeri la ofi┼úeri, dar ┼či suplimentarea locurilor ├«n unit─â┼úile de preg─âtire cu 2.400 la nivel na┼úional.

╚śi la Autoritatea Vamal─â Rom├ón─â se caut─â personal. Institu╚Ťia va avea ├«n plus cu 400 de persoane peste num─ârul de angaja┼úi prelua┼úi de la Direc┼úia General─â a V─âmilor.

Prin reorganizarea anumitor institu┼úii centrale, au fost create noi locuri de munc─â ├«n ministere. De exemplu, la Ministerul Muncii, de┼či a r─âmas f─âr─â componenta Familie, aflat─â acum la un minister distinct, num─ârul pozi┼úiilor ├«n institu┼úie a fost m─ârit de la 323 la 382, a┼čadar cu 60 de func┼úii, dac─â lu─âm ├«n considerare ┼či ├«nfiin┼úarea unei noi func┼úii de secretar general-adjunct.

Citește continuarea pe Adevărul

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub radu stefan banica png
carla s dreams bobonete 2 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg