Lucian Bode: «Valul 5 vine în trei săptămâni»

#Coronavirus

Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit cu prefecții într-o videoconferinţă, joi (23 decembrie), și le-a solicitat să se asigure că românii vor respecta în această perioadă regulile impuse de pandemie. De asemenea, ministrul a vorbit și despre valul 5 al pandemiei de Covid-19.

Lucian Bode a vorbit de valul 5 al pandemiei de Covid Foto: Facebook
Lucian Bode a vorbit de valul 5 al pandemiei de Covid Foto: Facebook

La videoconferință a participat și premierul României, Nicolae Ciucă, dar şi alţi reprezentanţi ai MAI şi ai Direcţiilor de Sănătate Publică, Poliţiei şi Jandarmeriei.  Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut tuturor structurilor subordonate să se asigure că se respectă măsurile luate la nivel de minister.

«Urmează o perioadă solicitantă, aria de responsabilitate a devenit mai complexă. Vă solicit să puneţi în aplicare cu responsabilitate planurile cu măsuri ce vizează perioada finalului de an», a declarat Lucian Bode, citat de adevarul.ro.

Chiar dacă această în această perioadă a mai scăzut numărul cazurilor noi de Covid-19, Lucian Bode este de părere că trebuie impuse și respectate măsurile impuse, pentru că valul 5 va fi mai greu decât anteriorul. Ministrul de Interne i-a anunțat pe prefecți că urmează o perioadă dificilă și solicitantă.

«Conform estimărilor specialiştilor, valul cinci va veni în maximum trei săptămâni.  Media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării e 14% din totalul celor intrate în ţară în 7 zile. Lor li se adaugă persoane carantinate deja, ceea ce ridică numărul total doar acum la peste 100.000 persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI. Chiar dacă în ultimele trei zile am observat o descreştere a ratei de carantinare a persoanelor care intră în ţară, în ultimele 7 zile, am avut medii zilnice de persoane carantinate între 11 -18%», a mai spus ministrul.

Joi, 23 decembrie Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 700 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 81 de decese, 44 fiind din perioada anterioară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net