Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august. Câți bani vor primi în plus românii

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi (joi, 27 iulie) că, valoarea tichetelor de masă va creşte de la 1 august. Șeful Guvernului a mai adăugat faptul că, această măsura este necesară în contextul creșterii inflației. Află câți bani vor primi în plus românii începând cu luna viitoare, dar și ce promisiune a mai făcut premierul României legat de tichetele de masă.

Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august. Foto: Click.
Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august. Foto: Click.

Marcel Ciolacu: „E un gest normal"

Marcel Ciolacu a mai spus că această măsură a fost anunțată încă din prima săptămână de guvernare. „Creștem valoarea tichetelor de masă, măsură anunțată deja din prima săptămâna de guvernare ca prioritateDe la 1 august majorăm de la 30 la 35 de lei și din 1 ianuarie 2024 vom ajunge la 40 de lei. E un gest normal", a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

Ce valoare o să aibă un tichet de masă de la 1 august

În acest moment, salariații primesc tichete de masă zilnice (câte unul pentru fiecare zi lucrată) în valoare de 30 de lei fiecare. Însă, șeful Guvernului a anunțat că de la 1 august acestea vor crește la 35 de lei.

"Valoarea tichetelor de masă din ultimele două semestre nu a înregistrat nicio creștere, deși prețul alimentelor și al utilităților au crescut semnificativ, astfel încât, în prezent, valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru. 

Crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, diminuându-se, astfel, economia subterană, iar creșterea valorii nominale se va reflecta în mod direct în puterea de cumpărare a angajaților și, în consecință, în veniturile bugetului de stat, deoarece acest venit este supus impozitării", conform informațiilor din nota de fundamentare a proiectului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net