Creșteri de salarii, de la 1 august, pentru o serie de angajați din România. Cine va primi în plus 500 de lei

Se anunță vești bune pentru angajații din Sănătate. De la 1 august, aceștia vor beneficia de creșteri salariale, în urma negocierilor, din luna iunie, cu reprezentanții Guvernului. Iată despre ce sume este vorba!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Salarii mai mari pentru angajații din Sănătate și asistență socială 

Cei care au obținut mai mulți bani sunt angajații din Sănătate și asistență socială. Creșterile vor fi aplicate de la 1 august. Aceste majorări au fost stabilite în urma negocierilor, din luna iunie, cu reprezentanții Guvernului, scrie Antena3 CNN.ro. 

Reprezentanții Sanitas s-au întâlnit, miercuri, cu premierul Marcel Ciolacu și cu vicepremierul Marian Neacşu pentru a stabili conținutul ordonanței de urgență care va completa drepturile negociate şi obținute pentru salariații din sistemul public de sănătate. 

În urma negocierilor, reprezentanţii Sanitas au obţinut încadrarea salariaţilor din Sănătate şi celor din asistenţă socială, la salariul de bază maxim prevăzut de lege. Sursa de finanțare pentru aceste creșteri va fi Fondul Naţional Unic de Sănătate.

Creșterile se aplică de la 1 august 

Creșterile vor fi acordate de la 1 august şi reprezintă plata parţială, în avans, a creşterilor de venituri ce vor fi prevăzute în noua Lege a salarizării.  

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenţei medicale, beneficiază şi de o indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut", se menţionează în comunicat. 

Care sunt angajații care vor primi 500 de lei în plus la salariu

Asistenții medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţii medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţii în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţii medicali dentari licenţiaţi, asistenţii medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţii medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşele, asistenţii medicali, surorile medicale, indiferent de nivelul studiilor, vor primi 500 de lei în plus la salariu. 

100 de lei pentru zilele lucrate în zilele de repaus

Mai mult decât atât, se vor acorda 100 lei, dar nu mai mult de 300 de lei lunar, pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează.

Suma de 500 de lei se acordă pentru medicii, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază. 

Toate actele normative vor fi aprobate în ședința de Guvern de săptămâna aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net