Criminalul din Brașov: «Cuţitul a intrat până la capăt»

Ultima actualizare:

    Florin, în mijlocul familiei sale frumoase
Florin, în mijlocul familiei sale frumoase

Florin Mircea Buliga (43 de ani), autorul triplei crime de la Braşov, ţinea un jurnal în care-şi nota toate obsesiile sale. În noaptea de 26 spre 27 martie, el şi-a înjunghiat soţia, Monica (42 de ani), şi copiii, Ioana-Florina (18 ani) şi Ştefan-Matei (13 ani), în apartamentul din cartierul Noua. Asasinul a scris în jurnal inclusiv după ce a comis fapta abominabilă.

Anchetatorii cazului sângeros de la Braşov au descoperit că Florin Buliga, care şi-a masacrat membrii familiei în timp ce dormeau, scria des într-un jurnal. Ultimele însemnări ale lui Buliga sunt din momentele de după uciderea nevestei şi a copiilor, scrie adevarul.ro. Înainte de a ajunge acasă şi a-şi înjunghia familia, el încercase să se sinucidă cu o lovitură de cuţit în piept, alegându-se cu o rană superficială. Iată ce scria el la scurtă vreme după comiterea triplului asasinat: „Astăzi, Ştefan, Monica şi Ioana au plecat la Dumnezeu. Să le fie sufletul uşor! Doamne ajută! Au plecat înaintea mea, aş fi dorit să plec eu, însă Dumnezeu nu m-a lăsat, cuţitul a intrat până la capăt, dar nu am murit fizic. Au plecat într-un loc mai bun decât unde ne aflăm noi, pe Pământul subjugat, şi noi sclavi pe el”. De altfel, criminalul le declarase şi anchetatorilor că le-a salvat sufletele soţiei şi copiilor. 


    Cifra 6 nu-i dădea pace
Cifra 6 nu-i dădea pace

Florin Buliga avea gânduri negre şi cu trei săptămâni înainte să-şi ucidă familia. În jurnal scrisese cât de importantă era pentru el credinţa, despre faptul că a fost dependent de alcool, dar şi despre obsesiile referioare la cifra 6. Mărturisirile tulburătoare au început pe 8 martie, când în jurnal e trecut „Un fel de testament”. „De ce am intitulat în felul acesta scrierea mea? Testamentul se scrie când trebuie să laşi lucrurile «pământeşti» într-o oarecare ordine, atunci când vei pleca din această viaţă. Fiecare îşi alege momentul, sau poate nu, dar când omul simte că i-a venit vremea, dacă are puţină conştiinţă, se va gândi ce lasă în urma lui material şi emoţional”, a scris el. 


    “Un fel de testament” – aşa îşi intitula Buliga însemnările din 8 martie
“Un fel de testament” – aşa îşi intitula Buliga însemnările din 8 martie

A doua zi, pe 9 martie, a notat în jurnal câteva rânduri despre obsesia cifrei 6. „O bună parte din existenţa mea am pretrecut-o sub imperiul unui gând ascuns, că voi muri la vârsta de maxim 38 de ani, vârstă la care a murit şi mama mea, când aveam 14 ani şi 6 luni. Cifra 6 a avut o semnificaţie aparte pentru mine. Data naşterii, numărul literelor din numele meu. Am corelat de multe ori cifra 6 cu întâmplări din viaţă. Acum, la 44 de ani, gândesc că mi-a venit sorocul (38+6). Toate acestea sunt în minte şi pot fi simple închipuiri. Poate că voi mai trăi 44 de ani, poate nici o zi, ce ştiu eu, nu ştiu nimic”, a conchis Florin Mircea Buliga. 

image
image
image
image
image
image
suspect bataie centrul vechi prins jpg
haine sifonate jpg
tanara batuta centrul vechi alerta jpg
ryanair avion jpg
Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 2 jpeg
alimente nesanatoase shutterstock 2195235627 jpg
oameni strada shutterstock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net