Criza energetică poate fi oprită de un român. Cum putem produce combustibil nepoluant, în cantități industriale?

Virgil Andrei este cercetător științific la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, iar invenția sa poate să oprească criza energetică, susține el. Cercetătorul crede foarte mult în proiectul său, mai ales că este vorba despre tehnologia combustibililor solari. Aflați și voi cum ne pot salva frunzelor artificiale în contextul crizei energiei.

Românul Virgil Andrei este convins că invenția sa poate opri criza energetică. Foto: Adevărul.ro
Românul Virgil Andrei este convins că invenția sa poate opri criza energetică. Foto: Adevărul.ro

Criza energetică, oprită de un român, om de știință la Cambridge!

Cercetătorul Virgil Andrei este convins că poate salva lumea de la criza energetică prin invenția sa. Într-un interviu acordat Adevărul.ro, omul de știință a dezvăluit metoda simplă prin care poate stopa criza energiei.

Mai citește și: 10 trucuri ca să economiseşti energie!

La baza invenției omului de știință stau frunzele artificiale, care generează energie nepoluantă din lumină și apă. Astfel, putem produce și combustibili nepoluanți. 

„Eu am început să dezvolt aceste frunze artificiale în urmă cu șase ani. În acel punct, aceste panouri nu puteau fi fabricate decât la o scară redusă și nu produceau decât hidrogen și oxigen din apă. De-a lungul timpului, noi am reușit să fabricăm reactoare solare mai mari folosind tehnologia de printare 3D, precum și frunze artificiale care puteau să producă gaz de sinteză din dioxidul de carbon și apă. Acest gaz de sinteză este un intermediar important în sinteza industrială a combustibililor lichizi, care pot fi folosiți în motoarele actuale“, explică Andrei.

Iată și: Facturi mai mari pentru români! Scade plafonul până la care prețul energiei va fi compensat

Citește care este metoda prin care cercetătorul român poate opri criza energetică cu ajutorul frunzelor artificiale de pe Adevărul.ro. 

cub bianca dragusanu png
cub ioana nastase png
cub paula seling png
FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (5) jpg
infidelitate 0 jpeg
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg