Cronica neagră a diasporei. Infractorii români nu sunt deranjați de război

Infractorii români sunt din nou în atenția polițiilor din toată Europa iar activitatea lor nu este afectată deloc de panica ce a cuprins bătrânul continent după războiul din Ucraina. Ultimele ”fapte de arme” ale infractorilor români din Spania în Bulgaria, din Italia în Marea Britanie arată de ce sunt capabili  

Românii au ajuns să fure și în celebra stațiune Ibiza. Foto: ziare.com/periodicodeibiza.es
Românii au ajuns să fure și în celebra stațiune Ibiza. Foto: ziare.com/periodicodeibiza.es

De la furturi la înșelătorii, de la crime la trafic de arme, nimic nu le este străin, nicio faptă nu este prea greu sau rușinoasă. Poliția spaniolă a prins luni, 28 februarie, în celebra stațiune Ibiza, un tânăr de 25 de ani, de origine română, acuzat de mai multe infracțiuni de furt și înșelăciune. 

Un român, hoț și escroc în Ibiza 

Suspectul român spărgea autovehicule parcate de unde fura cardurile lăsate de proprietari. Ulterior, românul efectua cumpărături cu acestea în diferite magazine din Ibiza și plătea sume mici de bani pentru a evita măsurile de securitate ale băncilor până în momentul blocării cardurilor, scrie diariodeibiza.es preluat de stiridiaspora.ro.   

Bărbatul a încercat să obțină și bani în numerar în anumite magazine, prezentând  diferite argumente angajaților pentru a-i convinge  să accepte să-i pună la dispoziție banii ceruți. Bărbatul a fost arestat, luni, de către agenții Grupului Operațional de Răspuns (GOR) din cadrul  Poliției Naționale. 

Români reținuți pentru furt și crimă în Italia 

Românii dau din nou de furcă și poliției italiene. Carabinierii au arestat pe 1 martie un bărbat și o femeie ambii de origine română, pentru tentativă de furt dintr-un supermarket și un alt român pentru crimă.  

Cei doi suspecți de furt, în vârstă de 22 și, respectiv, 25 de ani, au fost surprinși de angajatul unui supermarket dintr-o suburbie din Firenze, în timp ce plecau fără să plătească marfa depozitată într-un rucsac. Pentru a reuși să fugă, cei doi români l-au împins și lovit pe angajatul magazinului, înainte de a fi opriți de carabinieri, scrie firenzetoday.it preluată de stiridiaspora.ro 

Bunurile furate, constând în numeroase produse alimentare, în valoare de aproximativ 480 de euro, au fost restituite magazinului, iar cei doi români au fost arestați. Oamenii legii au transmis că cei doi hoți români nu au un domiciliu stabil, fiind cunoscuți cu mai multe antecedente penale. 

În aceeiași zi, la periferia Romei a fost arestat un alt român, în vârstă de 30 de ani, condamnat la 11 ani de închisoare după ce și-a ucis mama. Bărbatul a comis crima în timpul unui scandal cu mama sa, lovind-o cu un obiect contondent. După ce a săvârșit oroarea, românul s-a predat carabinierilor, relatează rietinvetrina.it preluată de stiridiaspora.ro 

Militarii din Rieti au pus în aplicare prevederile Autorității Judiciare și, l-au transferat pe bărbatul român din închisoarea din Rems, unde se afla în arest provizoriu, l-au transferat în închisoarea Regina Coeli din Roma. Românul va trebui să ispășească pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru omor calificat. 

Român, arestat pentru escrocherie cu oale și tigăi în Bulgaria 

Un bărbat, de 59 de ani, din Burgas, a căzut victima unui român, care vindea oale și tigăi contrafăcute. După ce a cumpărat marfa de pe stradă, când a ajuns acasă, bulgarul a constatat că uneltele de gătit pe care le-a cumpărat nu erau originale.  

Păgubașul a mers la poliția din Burgas, unde a descoperit că nu este singura victimă a românului. Cetățeanul din Burgas a plătit suma de 720 de euro și 100 de leva pentru obiectele cumpărate. Suspectul român, în vârstă de 27 de ani, era deja căutat pentru fraudă, după ce a păcălit o familie de pensionari din Burgas 

Dat în urmărire, românul a fost prins în timp ce fugea din oraș la volanul unui autoturism Skoda, cu număr de înmatriculare bulgar. Anchetat de polițiști, suspectul a recunoscut toate faptele și acum așteaptă să fie judecat 

Român traficant de arme în Marea Britanie  

Un român, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce a încercat să introducă ilegal arme în Marea Britanie. În timpul unui control de rutină în Portul Dover, asupra bărbatului, care era pasager într-un camion condus de un alt român în vârstă de 39 de ani, ofițerii au găsit trei pistoale cu gaz model Ekol Gediz, copie Glock.  

Armele erau ascunse într-o cutie de vin, în interiorul unui rucsac, pe patul șoferului. Agenții au găsit, de asemenea, doi albanezi, ascunși în remorcă, care încercau să intre ilegal în Regatul Unit și peste 1.000 de pachete de țigări. 

Ambii bărbați au fost arestați sub suspiciunea că au transportat arme de foc și au facilitat intrarea ilegală a unor persoane în Marea Britanie. Cei doi le-au spus oamenilor legii că cineva i-a rugat să ia rucsacul și să-l ducă în Anglia, dar nu au știut ce este înăuntru 

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net