Revoltător! Un român din Italia riscă închisoarea după ce a găsit un telefon și l-a restituit proprietarului

Ultima actualizare:

Un român stabilit la Florența a este anchetat penal după ce a restituit proprietarului un telefon pe care îl găsise pe stradă. Bărbatul își susține nevinovăția, iar cazul său a iscat o mare controversă. 

Un român din Italia riscă închisoarea după ce a găsit un telefon și l-a restituit
Un român din Italia riscă închisoarea după ce a găsit un telefon și l-a restituit

Un român, de profesie zidar, stabilit la Florența de câțiva ani, se află într-o situație extrem de dificilă, după ce a fost acuzat de furt. Bărbatul, pe nume Ioan, în vârstă de 41 de ani, a găsit un telefon mobil pe stradă și a așteptat apelul proprietarului pentru a-l returna, cu toate acestea românul a fost acuzat de furt. 

Ioan a povestit cu lux de amănunte cum a avut loc întregul incident. Românul a găsit telefonul mobil în mijlocul străzii și l-a luat în speranța că va fi sunat de proprietar pentru a-l putea returna. Ioan a fost sunat de proprietar, dar în momentul în care acesta a intrat în posesia telefonului, în loc să-i mulțumească românului, l-a dat pe mâna poliției sub acuzația de furt. 

Eram în drum spre serviciu, când am văzut un telefon mobil la pământ, în mijlocul străzii. Mi-am spus: Poate o maşină trece peste el şi-l sparge. Dacă mi s-ar întâmpla mie, m-aş enerva. Aşa că l-am luat, lăsându-l deschis, în aşteptarea apelului proprietarului. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliţia. M-a denunţat pentru furt şi acum risc procesul”, a povestit românul pentru o publicație din Italia, potrivit Adevarul.ro

Ioan a povestit că locuiește în Florența de 20 de ani și că acest oraș este casa lui. Românul muncește cinstit, este zugrav și este foarte mulțummit de viața pe care și-a clădit-o în Italia.

Am ajuns aici acum 20 de ani – spune el – şi mă simt grozav. Florenţa este oraşul meu şi nu m-am gândit niciodată că mă voi găsi într-o astfel de situaţie. Poate voi ajunge la judecător pentru că am vrut să returnez telefonul proprietarului său de drept. Nu este absurd?”, spune Ioan.

Românul a fost umilit și acuzat de furt

Ceea ce a trezit suspiciuni proprietarului a fost faptul că românul nu a răspuns din prima la apel, deoarece, fiind la muncă, nu a auzit. Ioan avea să răspundă la al doilea apel. La celalălat capăt al telefonului se afla un tânăr italian, iar îndată ce românul a ieșit în calea bărbatului pentru a-i înapoia telefonul, acesta l-a dat pe mâna poliției, sub acuzația de furt.

  "Totul a început luni dimineaţă, când a urcat în maşină pentru a merge la serviciu. „Am fost parcat între via Sirtori şi viale Manfredo Fanti. Şi tocmai acolo, în mijlocul drumului – spune zidarul – am găsit telefonul mobil. L-am ridicat – era pornit şi funcţiona. Mi-am spus: îl iau, proprietarul o să sune mai devreme sau mai târziu. Dar de îndată ce am ieşit afară, am văzut că erau doi poliţişti cu el. El este!’, a început să strige băiatul", povestește Ioan.

Deș Ioan a încercat să explice autorităților ce s-a întâmplat de fapt și cum anume a intrat în posesia telefonului, polițiștii au deschis dosar penal pentru furt. Românului i s-au adresat injurii și a fost umilit, iar acum riscă închisoarea în ciuda intențiilor sale oneste. 

El a continuat să ţipe. Şi poliţiştii au încercat să-l liniştească, dar nimic. I-am spus: „Dar crezi că dacă aş vrea să ţi-l fur, l-aş păstra şi ţi-aş răspunde?. Şi atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai mult: „De fapt, ai fost prost”. ”Am greşit să nu mă duc imediat la poliţie să raportez descoperirea telefonului, dar nu sunt hoţ. Şi nu sunt prost. Sunt un florentin cinstit şi mi-aş dori măcar să-mi fie recunoscut acest lucru”, a mai adăugat românul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net