Cuib de barză mutat prin ordin de ministru, în Balș. O localnică a reclamat că pasărea îi murdărea acoperișul și curtea

image
Mutarea cuibului de barză a durat câteva oreFoto: adevarul.ro

Pas─âre de bun augur ╚Öi ├«ndr─âgit─â de lume, despre barz─â se spune c─â poate prevesti bel╚Öugul, norocul, s─ân─âtatea ╚Öi chiar soarta omului. Nu de aceea╚Öi p─ârere a fost ╚Öi o olteanc─â din Bal╚Ö, care a cerut mutarea unui cuib de barz─â de locuin╚Ťa sa, pe motiv c─â face mult─â mizerie ├«n gospod─âria ei.

Cuibul de barz─â din localitatea Bal╚Ö, jude╚Ťul Olt, a fost mutat de pe un st├ólp pe altul, azi diminea╚Ť─â. Relocarea acestuia s-a f─âcut cu personal tehnic de specialitate, ├«n prezen┼úa unui reprezentant al Agen┼úiei pentru Protec┼úia Mediului Olt. Opera╚Ťiunea a durat c├óteva ore, scrie adevarul.ro.  

Femeia a reclamat c─â nu mai suport─â s─â aib─â l├óng─â gospod─âria sa un cuib de barz─â. ÔÇŁA reclamat c─â barza ├«i murd─ârea acoperi┼čul casei, ├«i murd─ârea ce scotea prin curte ┼či a f─âcut toate demersurile necesare pentru a ob┼úine ordinul Ministrului MediuluiÔÇŁ, au declarat reprezentan┼úii Protec┼úiei Mediului din Olt. Astfel, prin Ordinul nr. 500/2021 pentru aprobarea reloc─ârii unui cuib de barz─â (Ciconia ciconia) de pe raza localit─â┼úii Bal┼č s-a aprobat ÔÇŁrelocarea unui cuib de barz─â (Ciconia ciconia) din localitatea Bal┼č, jude┼úul Olt, ├«n vecin─âtatea locului unde se afl─â actualul cuib, pe o platform─â artificial─â construit─â de RENEL OltÔÇŁ.  

Dac─â acest cuib ar fi fost mutat f─âr─â ordonul Ministrului Mediului, Apelor ┼či P─âdurilor, Rom├ónia risca s─â fie sanc┼úionat─â de Uniunea European─â care interzice interven┼úia uman─â asupra habitatului acestor specii protejate prin lege.

Citește și:

Prima barz─â cu ┬źbuletin┬╗ de Bucure┼čti

Mut─â cuibul berzei prin ordin de ministru

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image png
litoral romania jpeg
cristina insula iubirii jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg
baza╠ć avatar 2 jpeg